Александър Лукашенко нареди да се въведе забрана за повишаване на

...
Александър Лукашенко нареди да се въведе забрана за повишаване на
Коментари Харесай

МЕРКИ: Лукашенко забрани скока на цените в Беларус и напускането на беларуски компании

Александър Лукашенко подреди да се вкара възбрана за повишение на цените в Беларус от 6 октомври, оповестява Белта.

„ От 6-ти (октомври) се не разрешава всяко нарастване на цените. Забранено е! От през днешния ден. Не от на следващия ден, а от през днешния ден. За да не се повишават цените за една нощ. Затова от през днешния ден нарастването на цените е неразрешено. И не дай Боже някой в ​​счетоводството да направи нещо със задна дата, някакви калкулации, преизчисления “, сподели Лукашенко на среща с икономическия блок на държавното управление.

Лукашенко изясни решението си с обстоятелството, че в Беларус са се появили „ несъразмерни “ цени. „ Те удрят тавана. Не можете повече да повишавате цените. Не е наложително. Но има и изключения. И тези изключения са под контрола на министъра [на антитръстовото контролиране и търговията] и шефовете. Всичко “, сподели той.

Лукашенко сподели още, че на този декор никоя компания не би трябвало да напуща пазара. „ Не дай си Боже някой магазин да напусне или да затвори, някой офис, заведение и други. Не дай си Боже да изоставен пазара. Вие ще отговаряте за това “, сподели Лукашенко на държавни чиновници.

По време на срещата Лукашенко сподели, че през първите осем месеца на 2022 година инфлацията в Беларус е надхвърлила 13%, а държавното управление чака инфлация от 19% до края на годината. „ През оставащия интервал от време, желаете ли да повишите цените още повече? “ Лукашенко попита формалните лица. Той сложи задачата на държавното управление и Националната банка да понижат инфлацията до 7-8% до 2023 г.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР