Александър Лазаров е големият герой на днешния ден, след като

...
Александър Лазаров е големият герой на днешния ден, след като
Коментари Харесай

Героят Лазаров: Опитвам се да реализирам потенциала си, откакто загубих баба и дядо

Александър Лазаров е огромният воин на днешния ден, откакто извоюва дебютната си победа в съществена скица на ATP конкуренция. Българинът изигра съвсем съвършен мач, с цел да надделее над надарен чех Иржи Лехечка и по този начин се класира за осминафиналите на надпреварата, където го чака среща с четвъртия подложен Лоренцо Музети, а ето какви бяха страстите на Алекс директно след огромния триумф:

Какви са страстите след тази победа? Чака я доста дълго?

- Чакам я от самото основаване на шампионата. Удоволетворен съм. Голяма тежест ми падна от раменете. 

Изглеждаше като че ли беше убеден, че нямаше по какъв начин да загубиш. На какво се дължи това?

- Работих интензивно. През тази година изгубих моята баба и дядо. Това ме накара в действителност да положа нужния труд, с цел да осъществявам гения, който владея, тъй като в противоположен случай щях да го похабя. Тази победа е за тях.

През предходната седмица беше част от тима за Купа " Дейвис ", който ще играе плейоф за влизане в Световна група I. Самият ти поддържаше Пьотр Нестеров от ложите. Изглеждате като доста обединен колектив. Така ли е?

- Ако не се поддържаме, то всички губим от това. Малко сме хората, които играем в действителност добре тенис в България. Гордея се с Пешо. Той е дебютант на сходно равнище и нямаше по-добро място от това да запише първата си победа в ATP Тура.

Като мина квалификациите пред три години, то залата беше цялостна. Впоследствие пристигна пандемията от ковид, което опразни залата, само че в този момент още веднъж можеше да разчиташ на поддръжката от страна на публиката. Каква роля имаше това?

- Тази победа е и тяхна. Играя най-добре пред огромна аудитория. Миналата година се изложих доста, до момента в който в този момент се показах на доста по-високо ниво.

Сега ще играеш с Лоренцо Музети, който през предходната година беше надвит от Димитър Кузманов. Ще се допиташ ли до Мико за препоръки?

- Годината и условия са разнообразни. Музети завоюва ATP 500 конкуренцията в Хамбург, побеждавайки международния номер едно Карлос Алкарас. Ще бъде доста тежък мач, като се надявам да увладея страстите си и да покажа добра игра.

 

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР