Александър е в стабилно състояние и психичното му състояние е

...
Александър е в стабилно състояние и психичното му състояние е
Коментари Харесай

Сашко е добре и само с лека дехидратация след 9 дни в неизвестност, приемал е течности и някаква храна

Александър е в устойчиво положение и психологичното му положение е относително положително, заяви пред публицисти служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев, който беше в болница " Пирогов ". Там беше настанено 12-годишното момче, което беше открито през днешния ден след 9 дни търсене.

Детето има лека дехидратация и по тази причина е настанено в реанимация за наблюдаване , посочи министърът. Той изясни, че са се провели доста проучвания и съвещания.

" Бащата е при детенцето, нещата са спокойни, следва да създадем консултация, само че детето е в безусловно устойчиво положение и е добре ", заключи Меджидиев. По думите му детето е войник, с цел да може да издържи по този начин девет дни.

" Няма увреждания по крайниците, няма следи от дълготрайно измръзване ", изясни още здравният министър. Той посочи, че детето не е седирано, в обикновено положение е и е контактно. " Трябва да бъде следено няколко дни, а с оглед леката дехидратация ще имаме системи за оводняване ", добави Меджидиев.

 Стопкадър: bTV

Проф. Николай Габровски от " Пирогов " посочи, че се вършат всички проучвания, с които да се откри положението на момчето и дали има отклоняване от естествените параметри. " Към момента няма нищо притеснително ", сподели той. Лекарят посочи, че като цяло положението на Александър е устойчиво, само че той ще остане в болничното заведение още няколко дни, с цел да бъде следен. " С него ще работят експерти, в това число ще бъдат ангажирани и детски психолози ", добави проф. Габровски.

По-късно, откакто се срещна с бащата на Александър и със самото дете, министър Меджидиев изясни, че кръвните индикатори и кръвната захар на момчето са естествени, което приказва, че детето е намерило метод на приема течности и някаква храна , добавя Българска телеграфна агенция. " По краката има леки охлузвания, не мога да кажа, че е премръзнало, очевидно краката са били боси и мокри, само че общото му положение е положително ", сподели още Меджидиев.

" Чакаме детски психолог да го съветва, направена е ехография на коремни органи и не се открива нищо притеснително, изчакват се резултатите от биохимичните индикатори, с цел да се реши дали да се прави скенер ", изясни още той. " Сашко е безусловно спокоен, бащата също е спокоен, усеща се благополучен, че си е намерил детето ", описа министърът.



Бащата на Сашко с първи думи: Чувства се добре и се гушна в мен

" Сашо се усеща добре и се гушна в мен! Благодаря на всички ", това написа в своя фейсбук профил бащата на изчезналия Александър, който бе открит през днешния ден.



Междувременно по улиците на Перник започнаха спонтанни тържества по щастливия мотив: 



А във Facebook групата " Да намерим Сашко " Христиана Делчева-Манолова написа преди минути: " По информацията, която имаме от фамилията и от хора тук в групата:
Сашко е добре и сега спи При него са татко му и баба му Направени са му проучвания, от които резултатите са добри През последните дни се е хранел и е пиел вода Най -вероятно още на следващия ден ще го изпишат и ще се прибере вкъщи
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР