Александър Бублик е един от тенисистите, които са в състояние

...
Александър Бублик е един от тенисистите, които са в състояние
Коментари Харесай

Бублик взе реванш за загубата си срещу Мъри отпреди месец и очаква Григор в трети кръг!

Александър Бублик е един от тенисистите, които са в положение да надиграят всеки един противник, и точно това си лице сподели той през днешния ден в дуела си против някогашния №1 в света Анди Мъри. Двамата се срещнаха доскоро повече от месец в Ротердам, когато като победител излезе британецът, само че в днешната им среща от втория кръг на Мастърса в Индиън Уелс международният №33 показва своите качества и съумя да вземе реванш за провалянето си по-рано през сезона, затваряйки мача за крайното 7:6(9) 6:3, а в борба за място на осминафиналите ще се изправи против спечелилия от конфликта сред Григор Димитров и Джордън Томпсън.

В дебютния сет казахстанецът не можеше да разчита напълно на началния си удар и постоянно позволяваше на Мъри да нападна второто му подаване. Ниската успеваемост на Бублик на сервис, съпроводена от голям брой евтини неточности, на няколко пъти го изправяше пред рискове от брейк, само че до подобен по този начин и не се стигна. От своя страна, британецът сполучливо парираше множеството офанзиви на противника и не позволи съперникът му да се снабди с нито един брейкбол, което наложи изиграването на тайбрек. В него драмата също бе налице, като и двамата състезатели съумяха да разпрострат своя капацитет и да доближат до сетболи, само че в последна сметка по-стабилен се оказа международният №33, който след вцепеняващ форхенд уинър постави точка на тази толкоз оспорвана част.

Вторият сет започва обнадеждаващо за трикратния първенец от Шлема, който бе пределно съсредоточен в откриващия гейм и получи две благоприятни условия за пробив в него, но те бяха последвани от чудесни сервиси на Бублик, които избавиха казахстанеца от ранен брейк. От там насетне британецът бе извънредно променлив в изявите си, което водеше след себе си редица брейкболи в интерес на съперника. Ключовият миг пристигна в четвъртия гейм, когато след следващата си отлична атака представителят на Казахстан осъществя пробив, с цел да поведе след това с 4:1, след което бе хладнокръвен в своите подавания, опазвайки задатъка си и класирайки се за идващия стадий на шампионата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР