Александър Антонов, офицер от медицинската служба на 112-а бригада, се

...
Александър Антонов, офицер от медицинската служба на 112-а бригада, се
Коментари Харесай

Украйна намира гъвкави начини за попълване на армейските си редици

Александър Антонов, офицер от здравната работа на 112-а бригада, се причисли към украинската войска през юни след шест месеца търсене на вярната част с онлайн платформата за набиране на личен състав Lobby X, оповестява „ Politico “.

Избраната от него бригада му даде писмо за предопределение , само че той въпреки всичко трябваше да се пазари, откакто отиде в локалния наборен център , с цел да се причисли. Ето какво описа Антонов:

„ Имах проблеми, защото центърът се опита да ме активизира там, където има потребност, а не съгласно писмото, което имах. Но връзката с моята военна част и в допълнение писмо с молба от тях помогнаха за решаването на този проблем. “

Въпреки че локалните вербовчици може да са се бавили и да са се пробвали да анулират писмото , Антонов правеше тъкмо това, което Киев искаше. Правителството на Украйна счита, че най-хубавият метод да има стимулирана войска , с цел да се бори с съветските нашественици, е да разреши на доброволци да аплайват за длъжностите , за които се усещат най-подходящи – може би в необикновена степен във война за национално оцеляване против геноциден съперник .

Откакто Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 година, попълването на редиците работи по два метода. Мъжете на възраст сред 18 и 60 години имат възбрана да напущат страната и могат да бъдат призовани, като в този случай нямат избор къде да бъдат изпратени. Правителството обаче предизвиква доброволците да изпреварват играта и да аплайват за съответна работа или полк, изключително в случай че имат умения, като лекари и инженери, или готвачи и електротехници.

Тенденцията да се пробвате да кандидатствате непосредствено за работа или полк по ваш избор е катализирана от поредност от кавги за корупция и корист с власт в формалните центрове за набиране на личен състав, които са упрекнати, че са разрешили на хиляди мъже да избягат незаконно от страната. Президентът на Украйна Володимир Зеленски трябваше да разпореди солидна серия от инспекции на центровете за набиране на личен състав и през август разгласи, че вследствие на инспекциите са формирани 112 наказателни каузи.

Много украинци към момента желаят да се бият, само че избират да се запишат в частите, които познават и на които имат доверие, вместо да бъдат изпратени на фронта от центровете за набиране. Олха Бандривска, началник на военния отдел в Lobby X, посочи:

„ Възможността за избор е главно право на всеки човек, без значение дали има война или мир. А значими решения, като да вземем за пример решения за готовност, са вероятни единствено в обстановка на независимост на избора. “

В неделя министърът на защитата Рустем Умеров утвърди тази скица за непринудено набиране на личен състав до 2028 година Въпреки това опитни украински бойци , някои от които водят война две години без демобилизация , считат, че при война , която бушува в подобен мащаб, е разкош да се разреши такава независимост на избор. Борис Дончанин, украински военнослужещ от 67-а механизирана бригада, направи следния коментар:

„ Командирите знаят по-добре от какви специалности се нуждаят и къде да слагат хората, с цел да ги употребяват по най-хубавия метод. Те са единствените, които виждат цялата картина. ”

Страх от незнайното

Голяма преграда е неяснотата какво чака човек при готовност . Що се отнася до военната работа , множеството хора не желаят да играят на лотарията, а желаят сами да вземат решения. И разбирането на техните умения, опит и мощни страни ще помогне на Украйна да завоюва, посочи Бандривска. Антонов пък добави:

„ Класическият развой на набиране би премахнал страха от незнайното. “

Мъжът описа за своя път към армията:

„ По обучение съм доктор, само че и умел управител. И по този начин, търсех военна работа, където щях да мога да донеса оптималната изгода. Получих тъкмо това, което търсех и в този момент извършвам отговорностите си качествено и обогатих работните процеси в здравното обслужване на бригадата с цивилния си опит. “

Докато украинското държавно управление към момента работи върху нова ефикасна военна тактика за набиране на личен състав , доста от най-боеспособните единици на Украйна към този момент интензивно набират посредством постоянни уеб страници за търсене на работа, техните публични уеб страници или HR платформи като военната работа за набиране на Lobby X, обществено дружество, което оказа помощ на повече от 2200 доброволци да намерят работа в армията , удостовери Владислав Грезиев, основен изпълнителен шеф на Lobby X.

Украйна има потребност от запаси

Войната зависи от всеобщи мобилизации , като над 150 000 съветски бойци са убити при нахлуването в Украйна.

„ Беше неточност да се мисли, че Русия ще спре след толкоз доста загуби. “

Това изясни в изявление за Economist предходната седмица главнокомандващият на украинската войска Валерий Залижни . Изграждането на добре подготвени армейски запаси е един от неговите пет целта за успеха на Украйна, написа Залужни в есе, също оповестено от Economist.

Към 2023 година отбранителните сили на Украйна имат 1 милион бойци , като 800 000 служат непосредствено във въоръжените сили, сподели Умеров по време на конференцията за европейската тактика в Ялта в Киев през септември. Русия разполага с доста по-голяма работна мощ и даже след големите си загуби към момента има повече от 400 000 бойци в Украйна , като към 20 000 руснаци се активизират в армията всеки месец. Тази информация издаде представителят на военното разузнаване на Украйна Андрей Юсов пред украински медии.

Докато Путин се опасява да разгласи нова вълна от готовност преди изборите , планувани през март 2024 година, украинските управляващи се притесняват, че той ще го направи по-късно. През септември генералният щаб на украинската войска заяви:

„ Според разнообразни оценки броят на хората, които ще бъдат мобилизирани, може да варира от 400 000 до 700 000. “

Нито Украйна, нито Русия разкриват военни загуби , защото това може да подкопае морала на войските. Общите загуби обаче наближиха общо 500 000 убити и ранени , като съветските загуби бяха доста по-високи, заяви New York Times през август. В същия месец украинският президент съобщи, че украинската войска желае да активизира повече хора в армията. Залужни пък сподели пред Economist, че към този момент има задоволително бойци, само че колкото по-дълго продължава войната, толкоз по-трудно ще бъде да ги задържи.

Антонов съумя да откри военните експерти, от които се нуждаеше за своята бригада, посредством развой на набиране на личен състав и в този момент оказва помощ на други звена да запълнят свободни длъжности посредством онлайн набиране . Всеки нов претендент към този момент получава мобилизационна заповед и няма проблеми с териториалните комплектни центрове да го трансферират в определено звено. Антонов акцентира:

„ Това доста ще увеличи успеваемостта на Въоръжените сили. “


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР