Алекса Грасо е новата шампионка на UFC в категория муха.Мексиканката

...
Алекса Грасо е новата шампионка на UFC в категория муха.Мексиканката
Коментари Харесай

Алекса Грасо шокира Валентина Шевченко на UFC 285

Алекса Грасо е новата шампионка на UFC в категория муха.

Мексиканката се изправи против доминантната шампионка Валентина Шевченко. Двете се биха в подглавната борба на UFC 285, което се организира в Лас Вегас. Битката беше много забавна и надали някой очакваше подобен процес на събитията.

В първия рунд Валентина точкуваше, само че Грасо и вкара десни крошета, с които я нарани. Като цяло рунда беше равносилен, като в края Грасо смъкна Валентина, само че тя се изправи и на собствен ред смъкна Грасо на земята. Труден рунд за оценяване.

Във втория рунд Валентина не искаше пердах в стойка и придвижи багра на земята. Грасо се изправи към средата на рунда. Валентина не беше доста дейна, до момента в който Грасо опитваше удари, само че не намираше задачата. Тежка замяна на удари, след което Валентина отново я събори. 

Шампионката записа над 3 минути надзор досега. В третия рунд Валентина съумя да придвижи Грасо на земята, само че не правеше нищо. Алекса и вкарваше удари от легнало състояние, а рефера реши да ги изправи, тъй като нямаше доста интензивност.

Личеше си, че Шевченко не желае борба в стойка. Валентина отново смъкна Грасо на земята, като в края на рунда Алекс й приложи гилотина, само че времето изтече. Валентина записа над 5 минути надзор в първите 15 минути от борбата.

В четвъртия рунд Грасо спря опитите за срутване на Валентина. Шевченко нямаше концепция в играта и Грасо беше тази, която повече искаше успеха. В края на рунда Шевченко опита удар със завъртане, само че Грасо се възпозлва от това и съумя да й вземе гърба.

Алекс приложи захват за предаване и я накара да се съобщи в последните секунди на 4-тия рунд. С тази победа Граасо записва 5-та поредна победа и става първата жена от Мексико, която съумява да стане първенец в UFC. Тя стопира серията от 9 следващи победи на Шевченко.

Валентина губи за първи път с привършване в ММА и се разделя със 7 следващи отбрани на златото. Тя показа, че ще желае неотложен реванш.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР