Албумът Waterloo на АББА ще бъде преиздаден в лимитиран бокс

...
Албумът Waterloo на АББА ще бъде преиздаден в лимитиран бокс
Коментари Харесай

АББА ще преиздаде легендарния си албум Waterloo за 50-тата си годишнина

Албумът Waterloo на АББА ще бъде преиздаден в лимитиран бокс сет за 50-ата си годишнина, заяви Пи Ей мидия/ДПА.

Песента, дала име на албума на шведската поп група, завоюва песенния конкурс " Евровизия " през 1974 година в Брайтън, Англия. Преиздадената версия на албума ще излезе на пазара на 5 април и ще съдържа с изключение на песните от оригинала, още три сингъла, издадени през 1974 година

За годишнината от издаването на Waterloo феновете на групата ще могат да вземат участие в тематично събитие на 4 април на покрива на лондонската сцена O2, съобщи Българска телеграфна агенция.

Waterloo е вторият албум на шведската поп група. Излиза на пазара през март 1974 година и в него с изключение на едноименната ария, са и известните My Mama Said и Honey, Honey.

Тазгодишното издание на песенния конкурс " Евровизия " ще се организира в Швеция, откакто певицата Лорийн завоюва конкуренцията предходната година с песента си Tattoo, и по този начин ще съвпадне с 50-ата годишнина от триумфа на АББА на " Евровизия ". През май предходната година Бени Андершон сподели в изявление за Би Би Си, че " няма метод " групата да се събере и да излезе на сцената на Евровизия през 2024 година

АББА е продала над 400 милиона албума и сингли. Четиримата реализатори от АББА се събраха за пръв път след 1982 година на сцена в Лондон през 2022 година за откриването на шоуто онлайн Voyage.
 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР