Алберт Попов затвърди стабилното си представяне от началото на 2021

...
Алберт Попов затвърди стабилното си представяне от началото на 2021
Коментари Харесай

Алберт Попов взе нови точки за Световната купа, французин спечели в Шамони

Алберт Попов затвърди постоянното си показване от началото на 2021 година, откакто взе точки в четвърти следващ слалом за Световната купа. Българинът приключи 27-и в първия от двата следващи старта във френския курорт Шамони.
След първия манш той беше 24-и, а във второто втурване заложи на риска, допускайки дребни неточности. Класирането донесе на Попов 4 точки за Световната купа, което му отрежда 26-о място в дисциплината през сезона със 75 точки.

Победата в Шамони за втора поредна година взе Клеман Ноел, който зарадва домакините. Първите трима се събраха в едвам 19 стотни, като зад Ноел се подредиха Рамон Ценхойзерн от Швейцария и австриецът Марко Шварц. Четвърти приключи Лука Ерни от Швейцария, който беше едвам 29-и след първия манш.

Лидер в дисциплината е Шварц с 549 точки, следван от Себастиан Фос Солеваг с 387. За Големия бистър глобус отпред е Пинтюро, който има 892 точки. Авансът на французина пред Марко Шварц е 266 точки.

Връщане на интригата при дамите

По същото време в немския зимен център Гармиш-Партенкирхен се организира четвъртото Супер-Г за сезона. Победителка стана Лара Гут-Берами, която затвърди превъзходството си в дисциплината и взе трета поредна победа.

Швейцарката изпревари с 68 стотни Кайса Викхоф Ли от Норвегия, а трета се класира канадката Мари-Мишел Ганьон. В топ 6 влязоха още София Годжа, Кристине Шайре и Естер Ледецка.

Победата е трета за Гут-Берами в дисциплината за сезона след Санкт Антон и Кран-Монтана, както и 29-а в кариерата ѝ в Световната купа (15-а в Супер-Г). С триумфа швейцарката освен продължава да води в класирането в дисциплината със 140 точки пред втората, само че върна и интригата за Големия бистър глобус.

Гут-Берами изостава с едвам 62 точки зад Петра Влъхова след извършени 21 от 33 старта. Трета е Мишел Гизин със 783 точки, която избра да не кара в Гармиш-Партенкирхен.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР