Албер Камю казва, че чарът дава възможност да получиш положителен

...
Албер Камю казва, че чарът дава възможност да получиш положителен
Коментари Харесай

14 навика на харизматичните хора

Албер Камю споделя, че „ чарът дава опция да получиш позитивен отговор, без да зададеш явен въпрос. “ Разбира се, че не можете да се харесате на всички, само че да притежаваш харизма е ужасно предимство. Такива хора елементарно реализират задачите си, защото близките постоянно се стремят да им угодят.

Безусловното доверие на хората и безусловното доверие във опциите на тези хора е неизчерпаемо. Преди се смяташе, че харизмата е вродено качество и в случай че не го притежавате, няма по какъв начин да го развиете. 

Наполеон Хил разкритикува този мит. Той счита, че да се превърнеш в благ и обаятелен човек не е чак толкоз мъчно. Какво е нужно, с цел да притежавате харизма? Ето някои от неговите простички препоръки:

Мислете положително!

Позитивното мислене притегля хората, до момента в който грубостта ги отблъсква. Репутацията на човек с позитивна аура ще ви донесе доста изгоди.

Говорете решително!

Интонацията в гласа на сполучливите хора постоянно е отзивчива, те приказват осъзнато и ясно. Комуникацията е най-важното в връзките сред хората.

Обръщайте внимание!

Ако слушате деликатно събеседника си, ще го завладеете. Всеки има потребност от внимание, всеки желае да бъде изслушан с внимание.

Бъдете невъзмутими!

Запазвайте хладнокръвие във всяка обстановка. Прекалената емоционалност, без значение дали е позитивна или негативна, отблъсква хората.

Бъдете търпеливи!

Търпеливите хора реализират много по-добри резултати.

Без предубеждения

Не си създавайте клетка от стандарти и ограничавания. Това възпира личностното развиване, лимитира напредъка в кариерата и попречва персоналния контакт с другите. Бъдете отворени към нови неща.

Усмихвайте се!

Усмивката не коства нищо, а оказва помощ толкоз доста за определяне на контакт и взаимно схващане. Усмивката има силата да пробие всички отбрани.

Бъдете правилни!

Не бива да казвате безусловно всичко, което ви пристигна на мозъка. Премълчавайте нещата, които биха могли да злепоставят някой или тези, които могат да накарат събеседникът ви да се почувства неловко.

Не отлагайте!

Ключът към успеваемостта е да предприемате дребни дейности всеки ден по пътя към задачата си.

Вършете положително!

Не е толкоз мъчно да се прави по едно положително дело всеки ден. Повярвайте, това ще ви се върне многократно. Хората могат да бъдат признателни.

Поражението е добър урок

Не си губете времето в страдание и виновност. Вземете си поука от претърпяното и продължете напред с бодра крачка.

Накарайте събеседника ви да се почувства значим!

Нека всеки, който поддържа връзка с вас, се усеща значим. Това автоматизирано значи, че и вие ще му станете значим.

Искрено хвали и поощрявай!

Похвалата коства колкото злато, само че би трябвало да е откровена и да подхожда на заслугите на индивида. Без двуличие.

Продължавайте да се развивате!

Приятните, изключителните хора, също са хора. Всеки си има дефекти. Бъди сигурен, че имаш до себе си постоянно някой приближен човек, който да не се тормози да ти оповестява минусите и пропуските ти. Това ще ти оказва помощ да се развиваш съответно.

Харизматичните водачи могат да бъдат божества, само че могат да бъдат и нарушители. Само помислете за Исус и за Хитлер – ярки образци за хора с изключителна харизма, само че доста друг житейски път. Тези правила ще ви оказват помощ да станете сполучливи, само че единствено вие можете да изберете защо да употребявате въздействието си върху хората.

Тук можете да си извършите Тест – ПСИХОМЕТРИЧЕН ВЪПРОСНИК
ХАРИЗМА, с цел да определите своята лична харизма.

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР