Наполеон Хил е американски журналист, юрист и писател на книги

...
Наполеон Хил е американски журналист, юрист и писател на книги
Коментари Харесай

Търсете хора, които ще ви кажат истината, дори да ви заболи - НАПОЛЕОН ХИЛ

Наполеон Хил е американски публицист, правист и публицист на книги за самопомощ. Най-известната му книга е „ Мисли и забогатявай “, която излиза през 1937 година и е измежду 10-те най-продавани книги на всички времена.

През 1953 година Хил се среща с Уилям К. Стоун , който също се занимавал с логиката на психиката на връзките и обществена философия.

Заедно двамата основали „ Академия за персонални достижения “. Дълго време Хил преподава в академията, само че нито за минута не стопира своите научни проучвания. В книгите си показва все нови и нови хрумвания.

Наполеон Хил е образец за успеваемостта на основаната от него формула за триумф, постигайки необикновен триумф и печелейки милиони долари. Той става преподавател и ментор за доста предприемачи и политици.

Никой не може да реализира дълготраен триумф, до момента в който не потърси същинските аргументи за всички свои неточности в огледалото.

Не можете да придобиете мощ в своята среда, нито да постигнете какъвто и да било дълготраен триумф в едно значимо начинание, до момента в който не станете задоволително огромен да поемате виновността за личните си неточности и неуспехи.

Човек е на половина надвит сега, в който стартира да се самосъжалява или да търси оправдания за своите дефекти.

Търсете съвета на хора, които ще ви кажат истината за самите вас, даже да ви заболи. Хвалбите и ласкателствата няма да ви донесат усъвършенстването, от което се нуждаете.

Ако би трябвало да оклеветите някого, не говорете, а запишете това, което желаете да кажете, само че го запишете върху пясъка, и то по-близо до вълните!

Не се опасявайте от малко съпротива. Помнете, че „ платната на триумфа “ се издуват, когато корабът плава против вятъра на тестванията, а не назад.

Работете повече и по-качествено, в сравнение с ви заплащат, и скоро ще установите, че ви заплащат повече, в сравнение с давате в работата си, тъй като е влезнал в деяние „ Законът за възходящата възвръщаемост “.

Ако не вярвате в съдействието, погледнете какво става с един автомобил, когато едно от колелата му се откачи.

Никога до момента в международната история не е имало толкоз доста удобни благоприятни условия за оня, който е подготвен да даде, преди да получи, както в наше време.

Помнете, че в случай че не сте в положение да вършите велики каузи, можете да вършите дребни неща по популярен метод.

Победителят в никакъв случай не се отхвърля. Отказалият се в никакъв случай не побеждава. Ако можете да бягате, даже откакто сте разбрали, че губите надпреварата, без да обвинявате за загубата някого другиго, значи имате блестящи вероятности да постигнете триумф в живота.

Една добра енциклопедия съдържа съвсем всички обстоятелства, известни на света, само че те са безполезни като пясъчни дюни, в случай че не бъдат систематизирани и впрегнати в деяние.

Нито една позиция в живота не може да бъде сигурна и нито едно достижение – трайно, в случай че не са построени върху истина и правдивост.

Не казвайте на света, на какво сте способни. Покажете му го.

Всеки може да стартира, малко на брой обаче съумяват да завършат започнатото.

Всеки ред, който човек написа, всяка дума, която произнася, всяко деяние, което подхваща, разкриват тайната на съкровеното, което крие в сърцето си, изповедта, от която той не може да се откаже.

Нито един човек на света не е съумял да реализира нещо огромно и значимо, без да се е озовал в един или различен миг най-малко с единия крайник над пропастта.

Последвайте ЧЕТИЛИЩЕ в  Телеграм :

Вижте още: Който не рискува, събира трохите от непознатия обяд – НАПОЛЕОН ХИЛ

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР