През 1995 г. списание Time я нарече «политик на XXI

...
През 1995 г. списание Time я нарече «политик на XXI
Коментари Харесай

Завистта и алчността водят до сериозни грешки - ИРИНА ХАКАМАДА

През 1995 година списание Time я назова «политик на XXI век». През март 2008 година тя приключи политическата си активност.

В края на 1996 година същото списание я включва в листата на «100-те най-известни дами в света».

През 2005 година е номинирана за Нобелова премия за мир измежду 1000 дами на земното кълбо.

Според резултатите от социологически изследвания тя два пъти е оповестена за «Жена на годината».

Ирина Хакамада е бизнес треньор, държавник, публицист, претендент на икономическите науки и доцент.

Но на първо място е човек, който има да показа някои доста скъпи препоръки с нас:

Преди да настоявате за усъвършенстване на своето състояние, пробвайте се да отговорите на един елементарен въпрос: за какво сте по-добри от хиляди други? След като намерите верния отговор, тогава може да считате, че към този момент сте на прав път.

Славата не е партньорка, с която да строите здрава връзка. Въпреки флиртовете, не предоставяйте на нея цялостния надзор върху живота и душата си. Ако търсите самопризнание и овации, обърнете се към света на актьорите. Във всеки различен подтекст помнете за какво са ви нужни крила.

Започнете да създавате визии за бъдещето си, даже без да изоставяте предходния си модел на живот, незабавно щом почувствате, че нещо не е наред. Ще откриете, че нови благоприятни условия се появяват като водорасли в океана на вашия живот. Като посредством магия, във вашето обграждане ще се появят хора, които водят към нов живот. Ще попаднете на точните книги, верните публикации. Всички условия ще се оформят към вас по този начин, че, малко по малко, последователно ще се придвижвате към главната тематика във вашия живот.

За някои хора е предизвикателство да трансформират своите привички, като се улавят в мрежата на предишното, даже когато техният живот към този момент е в задънена улица. Съдбата може да се съпостави с лъв – в случай че се страхувате, тя ще ви нападна, само че в случай че преодолеете този боязън, тя ще се насочи там, където вие желаете. Най-лесно е да започнете нещо ново, когато остарялото ви разочарова. Когато осъзнаете, че притежавате мощ, храброст и разсъдък, само че околната среда не ви разрешава да постигнете мечтаното, настава моментът за смяна.

Успехът не е цел, а метод на мислене. Този облик може да бъде основан и той ще стане действителност. Успехът има и нравственос – етиката на уважението към себе си, към личното достолепие. Никой не може да ви смаже по-успешно от вас самите.

Никога не обвинявайте света! Той е надълбоко апатичен към вас. Докато обвинявате хората към вас за проблемите си, вие се плъзгате надолу.

Когато ориста ти даде късмет, а ти под натиска на сложни условия или изплашен от неналичието на професионализъм го откажеш, изпускаш фантазия! Не разчитайте на личния си или на груповия разум. Никакъв разум не е задоволителен, с цел да пресметна всички вероятни последици от едно събитие.

Персоналните качества на бъдещето включват умеене за независимо струпване на силата на живота, вместо да я изчерпвате от околните; развито чувствено усещане за света; способността да мечтаете за изключителни достижения и да предприемате действия; генериране на новаторски идеи; дарба за подсъзнателно самообразование, което включва обработка на информацията от виталния поток, а освен от потока на знание; привличане на комплицирани и изобретателни личности; подготвеност за вдишване на персонална отговорност за плана „ Моят живот “.

Не доказвайте нищо! Получавайте по-малко нападателни набези и няма да губите време в опустошителни разногласия. Слушайте повече и събирайте хрумвания. Да бъдеш оптимист е изкуството да не си създаваш ненужни врагове от нищото.

Понякога умерената аматьорщина оказва помощ да се отстранен изкуствените бариери в главата ви. Не се опасявайте да бъдете дилетант, значимото е да се учите непрестанно, само че не като събирате дипломи, а като учите през целия живот. Понякога типичен разказ или филм на Тарковски, Бергман или диалог с забавен човек ще ви научи на повече от катедрата по логика на психиката на държавния университет. Диференцирайте знанията – един стеснен експерт няма да оцелее в ерата на смяната.

Завистта, прибързаността, алчността водят до лутане и съществени неточности. Способността да вършиме пауза, да се възстановявате, да възстановявате спокойствиетоси, ви приближава до задачата, даже в случай че нарушите графика.

Когато започнете нещо ново, наподобява, че всички ще ви поддържат, само че, за жалост, това не е по този начин. Разбира се, след време ще има сътрудници, които ще ви схванат, само че това ще бъде по-късно. Най-трудното е да доживееш до този миг и да не се предаваш. Защото и въздействието, и финансите постоянно са свързани с мнението на болшинството, а в този миг вие сте в малцинството. Въпреки това, истината доста постоянно въобще не е на страната на болшинството, а на страната на някой дребен, самоуверен човек. Трябва да помним това и да продължим напред – каквото и да се случи.

Говорете за себе си с лека подигравка. Отговаряйте на въпросите просто, само че ексцентрично, леко асиметрично. Тогава ще можете да се позиционирате по някакъв специфичен метод, несъмнено няма да бъдете забравени, а това към този момент е победа, въпреки и дребна.

Енергия за живот – вашето гориво, което не може да бъде купено, не може да бъде взето назаем и не може да бъде откраднато. То се заражда от единствено себе си, когато човек си сложи грандиозни задания. Затова не се опасявайте от грандиозни задания! Никога не си казвайте: „ Невъзможно е! “.

Без значение какъв брой огромни са силите, които ви се опълчват, най-важното е да бъдете безусловно безразлични към тях и да си ВЪРШИТЕ РАБОТАТА. Ако непрекъснато гледате обратно, пробвате се да коригирате стъпките си, страхувате се или си представяте провалянето си, в никакъв случай няма да постигнете задачата си.

Последвайте ЧЕТИЛИЩЕ в  Телеграм :

Вижте още:  Как и за какво би трябвало да започнете живота си от нулата – ИРИНА ХАКАМАДА

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР