Албанската Специализирана прокуратура, СПАК, поиска от Интерпол Тирана да обяви

...
Албанската Специализирана прокуратура, СПАК, поиска от Интерпол Тирана да обяви
Коментари Харесай

Албанската прокуратура иска заповед от Интерпол за арест за бившия главен прокурор

Албанската Специализирана прокуратура, СПАК, изиска от Интерпол Тирана да разгласи интернационална заповед за арест на някогашния основен прокурор Адриатик Лала.

Според данните, има основи за съмнение, че той е отвън страната, която е напуснал преди да се разгласи присъдата от съда в Тирана.
 Интерпол търси някогашния притежател на самолетна компания Interjet Интерпол търси някогашния притежател на самолетна компания " Interjet "
Интерпол разгласи за интернационално търсене внука на някогашен мексикански президент и създател на самолетна компания „ Interjet “ Мигел А...

Според медиите, той е напуснал страната на 7 септември, когато е отпътувал за Турция, само че дали към момента е там, не е известно.

На 22 септември Апелативният съд удостовери решението на Специалния съд срещу корупцията и проведената престъпност, с което на 20 май, след приемане на настояването на Специализираната прокуратура, той наложи наказване отнемане от независимост от две години, и възбрана за осъществяване на социална активност за период от пет години.

В същия ден полицията отиде да го задържи, само че се натъкна на заключена врата в дома му. Той имаше период от седем дни да се яви за излежаване на присъдата.

Въз основа на присъдата за конфискация, му бяха отнети апартамент в Дуръс от 60 квадратни метра и четири имота с обща повърхност от 22 000 квадратни метра, на които не е могъл да потвърди произхода.
 Полицаи, фалшифицирали паспорти, арестува Интерпол в районен съд Македония Полицаи, фалшифицирали паспорти, арестува Интерпол в районен съд Македония
В огромна полицейска интервенция в Северна Македония са задържани към десетина служители на реда, част от мрежа за подправяне на паспорти и ли...

Постът на основен прокурор Лала получи през декември 2012 година със 101 гласа " за ", с авансово реализиран консенсус сред политическите партии.

До през ноември 2017 година, той е считан за един от най-влиятелните хора в Албания, от който мнозина се опасяват. През 2018 година на Лала беше неразрешено влизане в Съединени американски щати за съмнения за присъединяване в корупция. Забрана за влизане в Съединените щати имат и жена му и двете му деца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР