Албания се споменава като основната държава на произход на в

...
Албания се споменава като основната държава на произход на в
Коментари Харесай

ООН: Албания първа в Европа и шеста в света по производство на канабис

Албания се загатва като главната страна на генезис на в Европа и шестата в света за интервала 2015-2019 година, съгласно последния световен отчет за опиатите през 2021 година, оповестен от UNODC, световният офис на Организация на обединените нации за престъпност и опиати.

На графиката, оповестена в отчета, „ Основни страни на генезис на канабис ”, съгласно отчетите на страните членки, където са изследвани 71 страни за интервала 2015-2019 година, е посочена на шесто място в света, след Мароко, Афганистан, Пакистан, Ливан, Ислямска република Иран.

Според изследването Албания е преди всичко в Европа, надминавайки Испания и Холандия. Испания се загатва като осмата в света, до момента в който Холандия е девета, оповестява Balkan web.
 В Гърция арестуваха македонец със 167 кг канабис и револвер В Гърция арестуваха македонец със 167 кг канабис и револвер
Близо 167 кг канабис и револвер бяха открити от гръцката полиция в товарен камион на автомагистралата от Евзони към Солун и арестува...

Посочва се също, че албанските мрежи, защото са значими в търговията с кокаин в цяла Европа, ползват по този начин наречения бизнес модел „ от край до край “, ефикасен модел, който изключва трети страни и ръководи процеса от началото до края.

" Разнообразието от участници във веригата за доставка на сред Латинска Америка и Европа улесни увеличението на наличността на кокаин в Европа ", се споделя в отчета.

В диаграмата албанците съставляват забележителна част от задграничните жители, задържани по отношение на самостоятелни изземвания на кокаин, изчислени съгласно размера на изземването.

По този метод 25% от арести от първо равнище в търговията са на хора от албански генезис. Освен албанските групи, участващи в разпространяването на кокаин в цяла Европа, вземат участие и сърбохърватските групи. Гражданите на Босна и Херцеговина, Хърватия, Черна гора и Сърбия също се трансформирали в основни играчи при набирането на огромни количества кокаин и организирането на превоз и продажби на европейски купувачи, сочи отчетът. Заключението е, че това събитие е довело до засилена конкуренция и по-чести случаи на съдействие сред разнообразни групи, участващи в търговията с кокаин, което е довело до по-ефективна верига на доставки, съпроводена от високи равнища на развъждане и произвеждане на кокаин в Южна Америка, и по този метод се усили наличността на кокаин в Европа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР