Албания обеща, че ще намали въглеродните емисии с 20,9 процента,

...
Албания обеща, че ще намали въглеродните емисии с 20,9 процента,
Коментари Харесай

Албания планира да намали въглеродните емисии

Албания даде обещание, че ще понижи въглеродните излъчвания с 20,9 % , с цел да реализира задачата за нулеви излъчвания до 2050 година

След полемики на Международната конференция за климата COP26 Кумбаро съобщи, че държавното управление е решило да понижи излъчванията въглероден диоксид в сходство с страните от Европейски Съюз. Тя разгласи и нови ограничения във връзка с предпазени територии и екосистеми.

Кумбаро уточни, че на конференцията за климата Албания е имала значим глас като представител на " категорията страни, които не са замърсители в световен проект, само че са пострадали от смяната на климата ".

Министърката не заяви детайлности за това по какъв начин държавното управление възнамерява да работи за реализиране на задачата за понижаване на въглеродните излъчвания.

Твърдението, че Албания не е замърсител не дава отговор в цялостна степен на истината. Както отбелязва изданието, Албания не рециклира , издала е няколко лиценза за съоръжения за горене на боклуци, има водеща роля в замърсяването с пластмаса на Средиземно море и е измежду страните с най-лошо качество на въздуха на континента.

Макар да генерира огромни количества електрическа енергия посредством водноелектрически централи и никаква посредством централи на твърдо гориво, страната продава огромна част от тази сила, а внася от съседите си сила, генерирана от твърдо гориво, показва още уеб сайтът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР