Акушерка избра да стане 19-годишният Ферхан Марков от Велико Търново.

...
Акушерка избра да стане 19-годишният Ферхан Марков от Велико Търново.
Коментари Харесай

19-г. Ферхан: Подиграват ми се, че искам да стана акушерка! А аз искам да се раждат повече деца у нас

Акушерка избра да стане 19-годишният Ферхан Марков от Велико Търново.
Младото момче и за момент не се поколеба каква специалност да практикува, защото мечтае да се раждат повече деца у нас и да се постави завършек на демографската рецесия. Поради тази причина Ферхан изцяло осъзнато и отговорно взема решение да се образова в компетентност „ Акушерство “ във филиала на Медицинския университет – Варна, в остарялата столица.
„ Искам да стана акушерка! Не ме е позор да го кажа, а в противен случай, гордея се със себе си, че имам смелостта да изучавам и върша това, което в действителност обичам “, с усмивка призна пред „ България Днес “ 19-годишното момче.
Като дете Ферхан мечтаел да стане доктор, с цел да оказва помощ на хората. Но по този начин се стекъл животът му, че вместо да кандидатства медицина, избрал да учи във филиала за медицински сестри и акушерки в родния си град.
„ Съучениците ми бяха доста сюрпризирани и ме укоряваха. Често ме питаха дали съм сигурен, само че аз бях изцяло безапелационен. Да запиша компетентност „ Акушерство “, е огромно благополучие за мен. Вярвам, че тази специалност е благословена и извънредно почтена. Макар в България най-вече дами да са акушерки, знам, че в чужбина се практикува от доста мъже. Не виждам спънки във връзка с пола. Важни са желанието и уменията. Когато си предан на попрището и се трудиш неуморно, какво значение има дали си мъж, или жена? “, разсъждава младежът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР