Актьорът Веселин Плачков е новият директор на Общинския театър „Любомир

...
Актьорът Веселин Плачков е новият директор на Общинския театър „Любомир
Коментари Харесай

Актьорът Веселин Плачков е новият директор на Казанлъшкия театър

Актьорът Веселин Плачков е новият шеф на Общинския спектакъл „ Любомир Кабакчиев “ в Казанлък. Той е краткотрайно изпълняващ длъжността и е назначен до провеждането на конкурс за поста. Мястото се освободи, откакто досегашният шеф Димитър Кабаков пое ръководството на плевенския ДКТ „ Иван Радоев “ на 4 май 2022 година Той също е краткотрайно изпълняващ длъжността шеф до осъществяване на конкурс.

Плачков е роден е в Плевен, където сменя няколко учебни заведения. 17 години живее и учи в Белене и там приключва междинното си обучение в СОУ „ Димчо Дебелянов “. Продължава образованието си в класа по актьорско майсторство за трагичен спектакъл на проф. Димитрина Гюрова в НАТФИЗ ”Кръстьо Сарафов” и от 2003 година е артист в Драматично-куклен спектакъл “Иван Радоев “, където работи до 2016 година Театралните му превъплъщения са многочислени.

Снима се и във филмите „ Краят на 20-ти век “, „ Забранена обич “, „ Викинги “ и други Става доста известен с централната си роля във кино лентата „ Дякон Левски “ на режисьора Максим Генчев, взе участие и в последния негов филм „ Ботев “, който потегли по кината при започване на март 2022 година Плачков играе и основна роля във кино лентата „ Роза Дамасцена “ с режисьор Тодор Анастасов. Снима се и в телевизионния сериал „ Пътят на достойнството “.

От април 2020 година е назначен за шеф на отдел „ Култура и туризъм “ в Община Плевен, само че не остава дълго на поста.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР