Актьорът Макс фон Сюдов почина на 90-годишна възраст, предаде БГНЕС.

...
Актьорът Макс фон Сюдов почина на 90-годишна възраст, предаде БГНЕС.
Коментари Харесай

Почина актьорът от Игра на тронове Макс фон Сюдов

Актьорът Макс декор Сюдов умря на 90-годишна възраст, съобщи БГНЕС. Това бе доказано от брачната половинка му пред френски медии.

Макс декор Сюдов е роден на 10 април 1929 година в шведския град Лунд. Започва актьорската си кариера през 1951 година Няколко години по-късно се реалокира в град Малмьо, където се среща с режисьора Ингмар Бергман.

Актьорът взе участие в над 100 филми и сериали. Сред тях са „ Игра на тронове “, „ Междузвездни войни “, „ Флаш Гордън “, както и класиката „ Дюн “ на Дейвид Линч и „ Заклинателят “ на Уилям Фридкин.

Сред най-известните филми на Макс декор Сюдов са „ Седмият щемпел “ /1957 г./ и „ Изворът на девственицата “ /1960 г./, които са режисирани от Бергман.

Семейството му разгласи " с разрушено сърце и безкрайна горест ", че артистът, роден в Швеция, е умрял в неделя.

Той беше номиниран два пъти за " Оскар " по време на кариерата си - в това число за най-хубав артист през 1998 година за „ Пеле Завоевателят “.

Другата му номинация за Академия беше за най-хубав поддържащ артист за ролята му в 2011 година „ Ужасно мощно и пъклен близо “.

Фон Сюдов направи 11 кино лентата с Ингмар Бергман, в това число „ Седмият щемпел “, в който той чудесно игра шах със Смъртта.

Актьорът също изигра Минг Безмилостния през 1980 година във „ Флаш Гордън “, появи се в „ Злокобния остров “ на Мартин Скорсезе и игра ролята на злодея във кино лентата за Джеймс Бонд, Ернст, през 1983 година „ Никога не казвай в никакъв случай “.

Той продължи да играе през последните години от живота си – озвучи воин в „ Семейство Симпсън “ през 2014 година и се появи в три епизода на „ Игра на тронове “ през 2016 година

Режисьорът Едгар Райт изрази почитта си към артиста в Туитър: “Макс декор Сюдов, такова емблематично наличие в киното в продължение на седем десетилетия, наподобява, че постоянно е бил с нас. Той промени образа на интернационалното кино с Бергман, игра Христос, бори се с дявола... Бог. "

Актьорът има двама синове от първата си брачна половинка Кристина Инга Брита Олин. През 1997 година той се дами за Катрин Бреле в Прованс и става жител на Франция пет години по-късно, поради което трябваше да се откаже от шведското си поданство.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от тук .
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР