Актьорът Димо Алексиев, който гледаме в настоящия сезон на Капките“,

...
Актьорът Димо Алексиев, който гледаме в настоящия сезон на Капките“,
Коментари Харесай

Най-голямата драма в живота на актьора Димо Алексиев

Актьорът Димо Алексиев, който гледаме в сегашния сезон на „ Капките “, постоянно е положителен и ухилен, когато е на сцената или на екрана, само че се е сблъскал с доста компликации в персоналния си живот. Най-голямата драма на артиста е обвързвана с татко му, който умрял след тежко боледуване. Още по-шокиращото е, че го довършила личната му сестра за да си присвои имуществото му.

Димо стана необятно прочут с присъединяване си в сериала “Откраднат живот ”, където влезе в ролята на доктор Калин Генадиев, само че първият му сериозен конфликт с лекарската специалност се случил около заболяването на баща му. Възрастният човек умрял от рак преди години. Обикалянето по лечебни заведения напълно го унищожило. Тази, която изпила последните му сили обаче, била родната му сестра. „ Леля държеше татко ми под ключ и не допускаше никого до него. Накрая с фалшифицирани документи си присвои жилището му. “Заведох дело против нея, размотаваха ме с години, само че по този начин и не по-стигнах правдивост ”, разказвал е Алексиев за най-голямата болежка в живота си.

След нещастието най-близките му хора останали майка му и сестра му Калина, която през днешния ден живее в чужбина, само че пък постоянно го поддържа, въпреки и от разстояние. „ Добре че е кака ми, тъй като без нея нямаше да устоя! ”, безапелационен е артистът.

Майка на Димо застанала до него и когато решил да става артист. Навремето той се занимавал професионално със спорт – поради високия си растеж бил обещаващ волейболист, само че по самостоятелни от него условия се наложило да прекъсне.

„ Травма постави завършек на моята спортна кариера. Трябваше бързо да се преориентирам. Един ден просто споделих на майка ми: „ Ще взема да стана артист! “ Тя ме отряза: „ Ама, несъмнено, те там единствено теб те чакат! “. Но дамата по едно време разбра, че май в действителност се поканвам да аплайвам и един месец преди изпитите потърсихме Диляна Мичева, която стартира да ме приготвя. Тя е вокален възпитател, който преподава най-вече на „ куклите “.

Диляна Мичева ме свърза с Диана Борисова, с която започнах да сготвям монолозите си и след това тя стана мой учител по театрална тирада, когато ме одобриха в Академията в класа на Весо Ранков “, връща лентата на спомените звездата.

Мнозина познават Димо и като водещ на „ Игри на волята “ в тандем с колеж-ката му Ралица Паскалева, с която си партнират и в „ Капките ”.

„ Това беше едно от първите ми работни оферти след пандемията. И ми се стори забавно. „ Игри на волята “ е огромна продукция, с доста огромен екип, доста камери. Любопитно ми беше да чувам по едно и също време какво ми приказват сценаристите в слушалката в ухото и в това време да отвръщам на това, което се случва. От актьорска позиция това те поддържа в добра форма. От друга страна, когато бях дребен, с родителите ми ходехме в Мичурин на отмора през лятото. Това са ми едни от най-ранните мемоари. Баща ми ни водеше на плаж на Варвара и се гмуркаше с очила да вади миди. Там видях първата водна змия в живота си. Бил съм доста дребен, 4-5-годишен “, разказвал е Алексиев.

Екранният доктор Генадиев стана татко за повторно през 2018 година Малкото му момиче се споделя Кайра. Той има и 11-годишна щерка на име Лора от някогашната си жена – певицата и актриса Ана Топалова.

„ Лорка учи в Музикалното учебно заведение, върви на балет, на гимнастика, свири на пиано. Кайра също е доста артистична, обича да е на открито, доста е енергична. Не желае да ѝ чета книжки, повече обича да гледа картинките “, споделял е артистът за децата си.

Димо се залюбил с някогашната си жена, когато и двамата следвали в НАТФИЗ. Веднага се харесали и връзката им вървяла безпрепятствено досега, в който той срещнал актуалната си обич и майка на дребната му щерка – Анжела Медзикян. Хубавицата е с арменски генезис, преподава латиноамерикански танци и испански език, занимава се още и с снимка. С артиста се срещнали около общ ангажимент и той бързо попаднал в плен на чара ѝ.

Говори се, че Димо и Анжела дори са се сгодили, само че нямали желание в реалност да подвигат женитба. Той бил съперник на брака, но въпреки всичко подарил пръстен на къдрокосата хубавица като знак на любовта им.

Името Кайра, което носи щерка им, избрали инцидентно. „ Разхождахме се по една улица в Лугано, която се споделяше по този начин. И питах Анжела какво мислиш за това име. Не съм чувал до момента различен човек да се споделя по този начин. Иначе има тъпоклюна птица кайра, която е знак на Исландия “, разказвал е Димо.

Малцина знаят, че известният актьор пък е кръстен на прародител си. Алексиев се надява да е наследил освен името му, само че и положителните му гени, тъй като възрастният човек живял цели 110 години.

“До последно е бил в положително здраве, само че поради безгрижие получил зараза от убождане и умрял “, изяснява екранният доктор Генадиев. И добавя, че всички от рода на майка му са доста сръчни – строили са сами, построили са къщите си от основи, само че за жалост, на него тези неща не му се получават. „ Не ме бива изключително в майстореното, само че пък за сметка на това мога да сготвям доста добре. Коронният ми десерт са еклерите – те стават най-бавно, само че се изяждат най-бързо! “, майтапи се звездата от редица български сериали и излъчвания.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР