Актьорът Димитър Маринов, който се качи на сцената на Оскарите

...
Актьорът Димитър Маринов, който се качи на сцената на Оскарите
Коментари Харесай

Димитър Маринов представя „Зелената книга“ на София Филм Фест

Актьорът Димитър Маринов, който се качи на сцената на Оскарите с българското знаме в джоба на сакото си, идва у нас. Той ще показа наградения с " Оскар " за най-хубав филм " Зелената книга " пред българската аудитория. Това ще се случи по време на 23-я „ София филм фест ” , който стартира след броени дни.

„ Той е първият българин, който съумя в едната си ръка да държи българското знаме, а в другата " Оскар! ", споделя Стефан Китанов, шеф на „ София Филм Фест ”.



Димитър Маринов ще показа и лентата на режисьора Лъчезар Аврамов " Снимка с Юки ", в която Маринов играе една от централните функции.

На фестивала ще участва и носителят на " Оскар " - Павел Павликовски, който ще показа кино лентата - " Студена война ", получил три номинации за влиятелната премия. На 11-ти март в кино " Люмиер " ще бъде премиерата на кино лентата на журналистката Галя Щърбева " Калин и тима на затвор а ".

Сниман е съвсем 5 години в пандиза в Казичане и споделя историята на един въодушевяващ човек - Калин, който е психологът на пандиза и който въвлича пандизчиите в разнообразни обстановки, тъй че да ги социализира за живота отвън решетките! ", споделя журналистката.-->

През август " Калин и тима на пандиза " беше единственият български филм, селектиран в влиятелния " Сараево филм фестивал ".

На " София филм фест " за пръв път ще бъде показан дебютният режисъорски филм на Мариян Вълев " Лошо момиче " , заяви още шефът на фестивала Стефан Китанов. " Лошо момиче " е част от програмата " Ново българско кино ".

Лентата споделя за надарена гимнастичка, която след спор с родителите си се забърква в неприятности. По думите на Вълев филмът е съединен от същински истории, на които режисьорът е бил очевидец през бурния си живот.

В програмата " Ново българско кино " ще има още два български дебюта.

" Танго в тунела " на режисьорите Стоян Анов и Ники Станчев е самостоятелна продукция. Определян от създателите си като съвременна драма ориентирана към поколението след 90-те години.

Другият български дебют е " Обичам те, Бойдин " с Деян Донков и Меглена Караламбова в основните функции, режисиран от Борислав Михайловски, също самостоятелна продукция. Историята наблюдава живота на мъж на междинна възраст, който в своята най-дълбока рецесия съумява да откри вяра за себе си, помагайки на умиращия си дядо, описа режисьорът.

В програмата " Ново българско кино " са 10 кино лентата , сред които " Живи комини " на Радослав Спасов, " Ирина " на Надежда Косева и " Мълчанието на сестра ми " на Киран Коларов.

Някои от акцентите на " Ново българско писмено кино " са " Какъв цвят има този свят " на Ралица Димитрова, " Калин и тима на пандиза " на Петко Гюлчев и Галя Щърбева и " Написаното с перо от ангел е вечно " на Христо Илиев.

От 28 февруари стартират прожекциите в Дома на киното, като ще има специфична стратегия с ретроспективи и забавни събития. " 105 минути София " на Камен Воденичаров ще бъде показан особено във връзка 140-годишнината от избирането на София за столица на България.

Акцент е и международната премиера на " Изгубени мемоари " /Белгия - България/ на Златина Русева, на 8 март.



И тази година ще има особено издание на фестивала в Бургас - " СФФ на брега " сред 14 и 22 март в Общинското кино " АБ ". В програмата са 18 кино лентата. За пръв път " СФФ на брега " провежда кино клас, който ще води режисьорката Надежда Косева.

Тази година откриването на фестивала в Пловдив ще бъде на 13 март с кино лентата на Биле Аугуст " Щастливеца Пер ". Режисьорът ще бъде специфичен посетител на града.

Изданието на фестивала във Варна също ще стартира през март.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР