Актьорът Алек Болдуин официално е обвинен от прокуратурата на американския

...
Актьорът Алек Болдуин официално е обвинен от прокуратурата на американския
Коментари Харесай

Затвор за Алек Болдуин, обвинен в непредумишлено убийство на операторката на филма Rust - Култура

Актьорът Алек Болдуин публично е упрекнат от прокуратурата на американския щат Ню Мексико в непредумишлено ликвидиране на операторката Халина Хъчинс, която почина при пукотевица на снимачната площадка на кино лентата " Rust " през октомври 2021 година, предадоха международните осведомителни организации. През октомври 2021 година по време на подготовка за сцена от продукцията артистът Алек Болдуин инцидентно простреля операторката Халина Хъчинс и рани режисьора Джоел Соуза. Оказа се, че употребяваният от него реквизитен револвер е бил зареден с бойни вместо с халосни патрони.

Представители на прокуратурата споделиха, че сходни обвинявания са предявени и на Хана Гутиерес-Рийд, отговаряла за оръжията по време на фотосите на продукцията в Санта Фе, Ню Мексико.

Законът планува отнемане от независимост за период от най-малко пет години по най-тежките точки от обвинителния акт, отбелязва Ройтерс. Адвокатът на Алек Болдуин отхвърли коментар. Актьорът изрично отхвърля виновност. Защитата на Гутиерес-Рийд пък сподели, че прокуратурата " изцяло неправилно е схванала обстоятелствата и е стигнала до неправилни изводи ".

CNN съобщи, че " Обвинения за повърхностно потребление на смъртоносно оръжие бяха повдигнати и против помощник-режисьора на " Rust " Дейвид Халс, който не се е признал за отговорен и е сключил съглашение за признание на виновност, което чака утвърждение ", се споделя в изказване за медиите, оповестено от прокуратурата.

" Днес предприехме още една значима стъпка в обезпечаването на правдивост за Халийн Хътчинс ", съобщи окръжният прокурор Мери Кармак-Алтуис в изказване за CNN във вторник. " В Ню Мексико никой не е над закона и справедливостта ще спечелва. "

По-рано този месец Кармак-Алтуис съобщи пред CNN, че ще упрекна Болдуин и оръжейника на кино лентата в непредумишлено ликвидиране, обвинявайки ги, че не са изпълнили процедурите за сигурност, които биха могли да предотвратят случая, довел до гибелта на оператора Халина Хътчинс.

Хътчинс е ударена и убита от военен патрон, изстрелян от реквизитен револвер, държан от Болдуин, който твърди, че не е натискал спусъка на револвера. Режисьорът Джоел Соуза също е прострелян и ранен.

Болдуин не се е отнасял съществено към образованието за боравене с огнестрелно оръжие на снимачната площадка на кино лентата " Rust ", настояват прокурорите в документите за евентуална причина, в които се излагат доказателствата по делото.

" Била е планувана подготовка с дълготрайност минимум един час или повече, само че действителната подготовка се е състояла единствено за към 30 минути, защото съгласно (оръжейника Хана Гутиерес) Рийд Болдуин е бил заплеснат и е приказвал по мобилния си телефон със фамилията си по време на тренировката " - се споделя в документа.

Гутиерес Рийд е упрекната и в непредумишлено ликвидиране, като прокурорите показват, че тя не е упорствала за образованието на Болдуин за сигурност, не е проверявала всеки зареден в огнестрелното оръжие патрон и не е спазвала съответните протоколи за сигурност при съхранението на боеприпасите.

" Гутиерес Рийд е показала неблагоразумие във връзка с отговорността си да обезпечи сигурността на комплекта огнестрелно оръжие. Тя не е предпазила Болдуин от осъществяване на рискови и безразсъдни нарушавания на сигурността, като е насочила оръжието към хора и е държала пръста му върху спусъка ", се споделя в изказването за евентуална причина против Гутиерес Рийд.

" Снимките и видеоклиповете ясно демонстрират по какъв начин Болдуин неведнъж е с пръст вътре в предпазителя на спусъка и върху спусъка, до момента в който манипулира с чукчето и до момента в който вади, насочва и прибира револвера ", споделят прокурорите.

Многократните проби на ФБР на оръжието откриха, че то не може да стреля без натискане на спусъка. В изявленията за CNN и ABC Болдуин твърди, че не е натискал спусъка.

Болдуин твърди, че не е знаел, че револверът, с който е стрелял по време на подготовката, е съдържал военен патрон. В изказване за CNN на 19 януари юристът му назова решението на прокурорите " ужасна правосъдна неточност ".

" Това решение изопачава трагичната гибел на Халийн Хътчинс и съставлява ужасна правосъдна неточност. Г-н Болдуин не е имал причина да има вяра, че в револвера - или където и да било на снимачната площадка - има военен патрон ", споделя в изказването си юристът на Болдуин Люк Никас.

" Той разчита на експертите, с които работи, които го твърдят, че револверът не е имал бойни патрони. Ще се борим с тези обвинявания и ще спечелим. "

Адвокатът на Гутиерес Рийд съобщи, че има вяра, че правосъдните заседатели ще признаят клиента му за почтен.

" Очаквахме обвиняванията, само че те са безусловно неправилни във връзка с Хана - чакаме, че тя ще бъде приета за почтена от правосъдните заседатели и не е направила непредумишлено ликвидиране ", съобщи юристът Джейсън Боулс в изказване за CNN по-рано този месец, когато обвинителният акт беше оповестен за първи път.

" Тя е мощно потресена прочувствено от нещастието, само че не е направила закононарушение ".

Срещу Болдуин и Гутиерес Рийд са повдигнати по две обвинявания в несъзнателно ликвидиране, тъй че правосъдните заседатели да могат да решат кое съответно обвиняване може да е по-подходящо, съобщи по-рано Кармак-Алтуис пред CNN.

Ако бъдат приети за отговорни, " те ще бъдат наказани единствено по едно обвиняване " - съобщи прокурорът.

И в двата случая присъдата се санкционира с до 18 месеца затвор и санкция до 5 000 $, обявиха от прокуратурата.

Но при едното обвиняване ще бъде наложено в допълнение наказване, защото е употребявано огнестрелно оръжие. В този случай закононарушението може да се накаже с до пет години затвор, обявиха прокурорите.

Миналата есен артистът реализира съглашение със фамилията на умрялата Халина Хъчинс и брачният партньор ѝ разгласи, че няма да води дело за гибелта ѝ. Тогава обаче Кармак-Олтуайз изясни, че постигнатата сделка няма да повлияе на окончателното решение за повдигането на обвинявания от прокуратурата на Ню Мексико.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР