Районът около южния италиански град Неапол е бил разтърсен от

...
Районът около южния италиански град Неапол е бил разтърсен от
Коментари Харесай

Земетресение край Неапол

Районът към южния италиански град Неапол е бил разтресен от земетресение в понеделник вечерта, оповестиха от Националния институт по геофизика и вулканология (НИГВ), определяйки магнитуда на земетресението на 4,4, съобщи ДПА.

Земетресението е станало към 20:10 ч. Както постоянно се случва през последните месеци, епицентърът е бил във Флегрейските полета - мощно вулканична област единствено на няколко километра от центъра на южния град.

Геоложката работа на Съединени американски щати дефинира магнитуда на 4,2.

Според известия в медиите трусът е било ясно усетен освен в градовете наоколо до Флегрейските полета, само че и в Неапол, в това число в региона на пристанището. Първоначално няма данни за жертви или огромни вреди.

От пожарната работа оповестиха, че жителите са съобщили за пукнатини в някои къщи и за падащи части от фасадите на постройките. Службите за незабавна помощ са на място, с цел да оценят обстановката.

Някои уплашени поданици са избягали на улицата, защото някои къщи, изключително наоколо до епицентъра, са били безусловно разтърсени до основи, оповестява вестник " Кориере дел Мецоджорно ". Краткото, само че мощно земетресение е било предшествано от по-слаби земетресения, съобщи Българска телеграфна агенция.

НИГВ записва още няколко по-слаби труса през идващите часове. В 21:45 ч. институтът записва трус с магнитуд 3,9, последван от трус с магнитуд 3,6 в 23:00 ч. Общо към 150 труса са засегнали региона за по-малко от пет часа, считано от 19:50 ч. в понеделник.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР