Актуалният президент на Хърватския футболен съюз (ХФС) Давор Шукер е

...
Актуалният президент на Хърватския футболен съюз (ХФС) Давор Шукер е
Коментари Харесай

Шукер без конкуренция за шеф на Хърватския футболен съюз

Актуалният президент на Хърватския футболен съюз (ХФС) Давор Шукер е единствен претендент за нов мандат отпред на организацията, заяви изборната комисия на централата. Конгресът на хърватския футбол ще се организира на 22-и декември, а изборите в някогашната юго-република се порвеждат по друг от познатия метод.

Във футболно отношение Хърватия е разграничена на 20 района, като районите имат право да излъчват претендент. Преди да се избере представител от района, клубовете организират там вътрешни избори. Така Загребският районен съвет по футбол е издигнал кандидатурата на Шукер и тя е единствена, която дава отговор на условията съгласно Устава на федерацията, написа организация ХИНА. Още 16 районни федерации са изразили явната си поддръжка за Давор Шукер. Регионалните федерации, които не го поддържат, са Сплитско-далматински съюз, Задарски съюз и Дубровачко-Неретвански съюз.

" Имаше диалози и клюки, че Дарио Шимич- някогашен бранител на Интер, Милан и Монако, също ще се кандидатира. Но негови документи въобще не бяха подавани, тъй че не е имало какво да преглеждаме, оповестиха от Комисията по избора. Също на конгреса на хърватския футбол на 22-и декември ще се изберат и членове на локалния изпълнителен комитет, който е от 16 члена. Няма право един районен съюз да излъчва повече от един претендент за пост в изпълком.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР