Актуалният носител на Шампионската лига - Челси, направи важна крачка

...
Актуалният носител на Шампионската лига - Челси, направи важна крачка
Коментари Харесай

Челси направи първата крачка към четвъртфиналите

Актуалният притежател на Шампионската лига - Челси, направи значима крачка към четвъртфиналите в конкуренцията. Селекцията на Томас Тухел се оправи в първи осминафинален дуел против Лил с 2:0. " Сините " се разписаха по един път в двете полувремена. Ранен задатък даде Кай Хавертц в 8-ата минута, а точка на разногласието постави Пулишич в 61-ата след страховит рейд на Н " Голо Канте.
 Виляреал - Ювентус 1:1 в първи осминафинален дуел от Шампионската лига
Виляреал и Юве се преодоляха по един път, само че всичко ще се реши в Торино

Душан Влахович още веднъж попадна в епицентъра на събитията

Преди началото на дуела Челси сподели на " Стамфорд Бридж " извоюваният трофей от Световното клубно състезание. Позитивната сила от аплаузите на " сините " почитатели даде резултат и домакините откриха още в осмата минута. В прегръдките на своите сътрудници попадна постоянно подложеният на критика Кай Хавертц.
 Снимка 564586
Източник:

Хаким Зиеш центрира от корнер, а немският национал засече мощно с глава в мрежата не безпомощния в този момент Леонардо Жардим.

Гостите се пробваха да отговорят, като организираха две положителни офанзиви, само че не съумяха да осъществят. Лондончани продължиха да тормозят своя противник, като в 17-ата минута Сезар Аспиликуета се оказа на добра позиция, само че беше блокиран от трима бранители на Лил. Минута по-късно късмет се откри и пред Маркос Алонсо, само че ударът му не затрудни Жардим.
 Снимка 564589
Източник:

В 21-ата минута вратарят на Челси Едуард Менди игра малко рисковано, само че зрелищно, като излезе надалеч пред вратата си, с цел да пресече подаване към Джонатан Бамба.
 Манчестър Сити победи Спортинг (Лисабон) с 5:0
Манчестър Сити прегази Спортинг (Лисабон) и към този момент гледа към 1/4-финалите

" Гражданите " не демонстрираха благосклонност

До почивката селекцията на Томас Тухел направи няколко положителни захождания към вратата на " песовете ", само че до нов гол по този начин и не се стигна.

Актуалният отличник на Европа продължи мощно и след паузата. В рамките на няколко минути Зиеш и Хавертц бяха покрай удвояването на резултата. Тяхната работа обаче свърши Кристиан Пулишич в 63-ата минута.

Н " Голо Канте даде старт на светкавична " синя " контра, при която международният първенец с Франция пробяга половината терен. Последва пас вляво за Пулишич, а американецът матира съперниковия пазач с хубав удар в далечния ъгъл.
 Снимка 564587
Източник:

До края лондончани леко отстъпиха самодейността на френския отличник, само че Едуард Менди нямаше някакви съществени драми под рамката. Гостите трябваше да извършат и насилствена промяна поради контузията на Тиаго Джало.
 ПСЖ победи Реал (Мадрид) с 1:0
ПСЖ удари Реал (Мадрид) в добавеното време

Килиан Мбапе избухна за парижани в края
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР