Акцията в Агенция Митници и смяната на главния секретар Живко

...
Акцията в Агенция Митници и смяната на главния секретар Живко
Коментари Харесай

Иван Гешев: Акцията в Агенция „Митници” и смяната на Живко Коцев са свързани

Акцията в Агенция „ Митници ” и промяната на основния секретар Живко Коцев са свързани, сподели някогашният основен прокурор Иван Гешев, преди да влезе на разпит в Националната следствена работа.

По думите му за контрабандния канал се знае от няколко години и той е бил защитаван от ръководещите, а в този момент е трябвало да бъде овладян предизборно.

" Това дали има контрабанден канал или няма контрабанден канал не е най-важното. Цялостната картинка е завземане на правосъдната система, което се случи промяна на " Митниците ", с цел да може да се финансират изборите и промяна на основния секретар, с цел да може да се манипулират изборите, които предстоят ", заявибившият основен прокурор.

Иван Гешев посочи, че повода да бъде извикан на разпитв Националната следствена работа са делата „ Барселонагейт ”, „ Чекмеджета ” и „ Син кръст ” и връзката им с водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Дали това, че той е имал връзки с тези контрабандисти беше ясно още преди 2-2,5 години. Ясно е, че този канал се пазеше.Сега единствено ще се смени шефът на този канал ", изясни той.

По думите мутова е мотивът да се направи, само че съгласно негореалната причина е Агенция " Митници " и Министерството на вътрешните работи.

" Министерство на вътрешните работи прави 30% от резултата, останалите 30 ги прави " Информационно обслужване ", от 30% купения и платения избор станаха 90%. Финансирането, което се получава от контрабанда и така нататък, това е цялата работа. Още от началото е било ясно, че Живко Коцев е подобен, какъвто е. Той е позиция на ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи са си поставили министъра на вътрешните работи ", допълниИван Гешев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР