Акцията по спасяването на английската туристка в Пирин премина успешно.

...
Акцията по спасяването на английската туристка в Пирин премина успешно.
Коментари Харесай

Майор Марин Тасков за акцията в Пирин: Жената беше адекватна, с наранявания по главата

Акцията по спасяването на британската туристка в Пирин мина сполучливо. Жената беше съответна, с пострадвания по главата.

Това сподели пред БТВ майор Марин Тасков, водач в 24-та авиационна база, за акцията по избавяне на потърпевшата туристка в Пирин.

" Извлякохме я от позицията под връх Стражите, над Банско, след което я оставихме в Банско. Докторът я ревизира и сподели, че остава при тях. Няма потребност да я караме до София и изпълнихме това, което докторът предложи ", добави той.

По думите му акцията е изцяло сполучлива.

" На доста сложен терен, на височина от 2400 метра, вертолетът беше на пределни благоприятни условия, сътрудниците също бяха на пределни благоприятни условия по мощ, тъй като се наложи да пробяга в ждрелото безусловно нагоре, с цел да може да я извлекат, може би към 300 метра са я извлекли, тъй като беше невероятно да се зависва там, на тази позиция, защото имаше турболентен поток и вертолеттъ не се усещаше доста съответно и беше прекомерно покрай скалите. Наклонът беше прекомерно огромен ", сподели още майор Марин Тасков.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР