Акция срещу разпространението на цигари без бандерол е проведена вчера

...
Акция срещу разпространението на цигари без бандерол е проведена вчера
Коментари Харесай

Контрабандни цигари за над 880 хил. лв. задържаха в Кнежа

Акция против разпространяването на цигари без бандерол е извършена през вчерашния ден от чиновници на районно управление (на МВР) - Кнежа. В хода й са конфискувани общо 248 кашона, съдържащи 124 090 кутии с цигари без акцизен бандерол.

В стопанска сграда, употребена за склад за дърва , служители на реда разкрили 90 кутии цигари от две марки, необлепени с български акцизен бандерол. Последвала инспекция на открит паркиран в двора на парцела джип, благосъстоятелност на 44-годишна жена. В багажника и купето били открити общо 11 кашона с 5500 кутии от пет разнообразни марки , всичките без български бандеролен знак.

Проверка е осъществена и в помещение в къщата , употребено чартърен от 42-годишен мъж. Оттам са конфискувани 237 кашона с над 118 000 кутии цигари от шест марки , още веднъж немаркирани с български акцизен бандерол.

Конфискуваните общо 124 090 кутии цигари са с продажна цена към 880 470 лв. . Нанесената вреда на републиканския бюджет от невнесен данък е в размер на 491 057 лв.. Мъжът и дамата са арестувани с полицейска мярка за период до 24 часа. За случаите е известен дежурен прокурор, работата на проверяващите продължава в границите на формираното досъдебно произвеждане.

Също по този начин, на 10 януари в лек автомобил " Фиат Улис " на 55-годишния М.М. от Столична дирекция на вътрешните работи са открити 2500 кутии контрабандни цигари. Тютюневите произведения са на обща стойност 15 760 лв..

Предвид обстоятелството, че действието е осъществено наново ( мъжът е с влезнала в действие присъда за друго такова закононарушение ), наблюдаващ прокурор от Софийската районна прокуратура е постановил за няколкократно осъждания М.М. задържане за период до 72 часа. Предстои разглеждане на непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР