Акция „Респект'' не е ново явление, тя цели ограничаване на

...
Акция „Респект'' не е ново явление, тя цели ограничаване на
Коментари Харесай

Младен Маринов: Отчитаме спад на извършените престъпления

Акция „ Респект'' не е ново събитие, тя цели ограничение на битовата престъпност. Такива интервенции са ориентирани най-много към рискови групи. Целта е да се наситят избрани места с по-сериозно полицейско наличие. Самите акции се правят в разнообразни области и са всекидневни. Вследствие на тях отчитаме спад на осъществените закононарушения с 5,5 %. Като цяло отчитаме понижение на битовите закононарушения. Това разяснява основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов в предаването „ Денят започва'' по Българска национална телевизия.

По тематиката с умъртвяването на икономически животни в Южна България Маринов уточни, че това е тежка, само че нужна мярка.

,,Разбирам, че решението е мъчно за хората, само че в последна сметка това предотвратява възникването на по-сериозни проблеми'', сподели основен комисар Маринов.

Той изрично отхвърли обвиняванията, че полицейските чиновници в Шарково са надвишавали правата си и добави, че всеки един служител на реда си е вършел работата по законите на страната. Въпреки това Маринов съобщи, че не разполага с информация дали е имало арести в Шарково.

,,В момента работим за това да създадем незабавния телефон 112 по-бърз и ефикасен за гражданите'', приключи Младен Маринов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР