Акция по събиране на опасни отпадъци от бита се провежда

...
Акция по събиране на опасни отпадъци от бита се провежда
Коментари Харесай

Акция по събиране на опасни отпадъци у нас

Акция по събиране на рискови боклуци от бита се организира на 11 и 12 май . Тя е проведена в Община Стара Загора и в страната.

Сред тях са лепила, битова химия, киселини и всевъзможни опаковки, обозначени като рискови. На паркингите на парковете „ Артилерийски “ и „ Зеленият чеп “ в Стара Загора се намират пунктовете, в които профилирана компания ще събира отпадъците . Според зам.-кмета Радостин Танев акцията е обичайната за града.

„ Целта е хората, които имат остарели медикаменти, живачни термометри, бои и лакове, да дойдат да ги предадат на компанията. Това ще бъде гратис за тях. Кампанията е ориентирана към рисковите боклуци от бита. В пункта край Ракитица също се събират такива. Важно е да се научим да събираме отпадъците разделно “ , разяснява Танев пред „ NOVA “.

Два мобилни пункта за събиране на боклуци отварят в София през май, оповестиха от компания „ БалБок Инженеринг “ – уредници на самодейността, взаимно със Столичната община и Столичния инспекторат. Мобилният сборен пункт за региони „ Красна Поляна “, „ Възраждане “ и „ Илинден “ отваря през днешния ден.

От 08:30 до 11:30 часа ще се събират боклуци на ул. „ Алеко Туранджа “ до бл. 24 и бул. „ Вардар “, в регион „ Красна Поляна “. От 12:30 до 15:30 часа пунктът за региони „ Възраждане “ и „ Илинден “ ще се реалокира на ул. „ Пиротска “ и бул. „ К. Величков “, до парк „ Света Троица “.

Безвъзмездно ще се одобряват рискови боклуци, формирани от семействата . Сред тях са живак и живаксъдържащи уреди /живачни термометри, прекъсвачи и други подобни/, лакове и бояджийски материали, домашен препарати и химикали, мастила и нечисти опаковки, фармацевтични артикули /лекарства с изминал период на годност/.

Мобилният пункт за регион „ Красно село “ ще бъде ситуиран в жк. Хиподрума, бул. „ Цар Борис III “ №41 – на паркинга пред Общински културен институт „ Красно село “ на 12 май от 08:30 до 14:30 часа .

През април жителите на София имаха опция да предадат своите рискови боклуци в четири мобилни пункта . Системата за събиране на рискови боклуци от семействата, плод на взаимните старания на Столичната община и „ БалБок Инженеринг “, се ползва сполучливо от 2012 година.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР