Акция на МВР и прокуратурата в цялата страна срещу каналите

...
Акция на МВР и прокуратурата в цялата страна срещу каналите
Коментари Харесай

Акция "Хавала": Над 10 са задържаните за незаконен трафик на мигранти 


Акция на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата в цялата страна против каналите за противозаконен трафик на мигранти.

Операцията носи името " Хавала ", като по наша информация към този момент има повече от 10 арестувани.

Акцията против трафика на незаконни мигранти стартира рано сутринта. Тя е с кодовото име " Хавала ", както се назовава арабската система за разплащане.

“Вече има реализации на ГДБОБ и гранична полиция. Ударени са съществени групи ”, сподели вътрешният министър Иван Демерджиев.

Обект на следствието са българските уредници на незаконния трафик на мигранти, оповестяват от прокуратурата. Те допълват, че нормално бежанците потеглят от Турция, минават през България, с цел да стигнат до Сърбия или Румъния, а по-късно се откриват в Централна и Западна Европа.

“ се и лица, за които се допуска, че са организирали превозването, т.е. лицата, които са набирали водачите. Проверяват се и лицата, осигурявали пространства, където са се настанявали мигрантите ”, сподели представителят на основния прокурор Сийка Милева.

Така разнообразни адреси в цялата страна са претърсени. В жилищен блок в София полицията арестува млад.

“Съвсем обикновено семейство. Мисля че са от Сирия ”, описа Огнян Михайлов, живущ в блока.

Проверен е и различен адрес в столицата. Мъжът, живеещ на него твърди, че има бус, с който работи, а не прекарва бежанци. В същото съумява да убеди и полицията и по тази причина не е арестуван.

“Някой ме е натопил ”, сподели Алекси.

Той отхвърли и някой да му е предложил да прекарва бежанци.

Арест и в Болярово. Служител от общинска стратегия за краткотрайна претовареност е отведен по подозрения за незаконен трафик.

Вътрешният министър съобщи, че акцията ще продължи и през идващите дни освен на територията на нашата страна, само че и на турска земя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР