Акция на френски митничари в италианска хуманитарна организация отвъд границата

...
Акция на френски митничари в италианска хуманитарна организация отвъд границата
Коментари Харесай

Франция и Италия се скараха заради непозволена полицейска акция през границата

Акция на френски митничари в италианска филантропична организация оттатък границата разгневи Италия, предадоха ДПА и АП, представени от Българска телеграфна агенция.

Френските служители на реда поискали от един мигрант от Нигерия да направи тест за опиати на ж.п. гарата в италианския граничен град Бардонекиа край Торино и за задачата употребявали в клиниката за мигранти там, оповестяват от организацията " Рейнбоу фор Африка ", която поддържа клиниката и бежанския лагер, в който живее нигериецът.

Заради случая държавното управление на Италия повикало френския дипломат в Рим за пояснение. Външното министерство на Италия разгласи, че това е " сериозен " случай, който е напълно непростим.

Френската страна отхвърли обвиняванията и съобщи, че митническите сътрудници са следили мъжа по съмнение, че придвижва опиати. След като нигериецът се съгласил да даде урина за теста, митничарите изчакали влакът да стигне Бардонекиа, където слязли и пробата бил осъществен в клиниката на гарата. Агентите са имали право да извършат проучването на италианска територия според двустранно съглашение от 1990 година, настояват управляващите в Париж, въпреки че съгласно Рим спогодбата е била анулирана.

Тестът на мигранта, който има позволение за престояване в Италия, в следствие се оказал негативен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР