Акциите на социалната мрежа Twitter скочиха с над 5 на

...
Акциите на социалната мрежа Twitter скочиха с над 5 на
Коментари Харесай

Акциите на Twitter скочиха след съобщения за възможно приемане на сделка с Мъск

Акциите на обществената мрежа Twitter скочиха с над 5 на 100 в предборсовата търговия, откакто се появи информация, че компанията се приближава към договорка с Илон Мъск, която може да бъде оповестена още през днешния ден, съобщи Си Ен Би Си.

По-рано този месец Мъск предложи да купи Twitter за 54,50 $ на акция или към 43 милиарда $. Очакваше се компанията да отхвърли офертата, приемайки така наречен " отровно хапче ", с цел да се защищити от вероятно враждебно придобиване. Twitter смекчи позицията си към предлагането, откакто Мъск оповести, че е обезпечил финансиране за 46,5 милиарда $.

Според източник бордът на компанията се е събрал през вчерашния ден, с цел да разиска финансовия проект на Мъск.

Блумбърг и Ройтерс оповестиха, че двете страни могат да реализират съглашение още през днешния ден. Бордът е преговарял с бизнесмена в ранните часове на днешния ден, съгласно " Ню Йорк таймс ".

Не се знае по какъв начин може да наподобява възможна дефинитивна договорка. От Twitter към този момент отхвърлят коментар, а акциите на производителя на електрически автомобили Tesla поевтоняха с над 3 на 100 в предборсовата търговия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР