Акциите на Microsoft Corp. поскъпват с над 5% на извънборсовата

...
Акциите на Microsoft Corp. поскъпват с над 5% на извънборсовата
Коментари Харесай

Ръст на акциите на Microsoft с над 5% след по-добър финансов отчет за първото тримесечие



Акциите на Microsoft Corp. нарастват с над 5% на извънборсовата търговия на Уолстрийт, откакто късно нощес софтуерният колос оповести по-добри от предстоящите финансови резултати за първото тримесечие на 2022 година

Приходите на Microsoft скочиха с 18% до 49,36 милиарда $ по отношение на същото тримесечие година по-рано при упования за 49 милиарда $.

В същото време чистата облага през първото тримесечие набъбна с 8% до 16,7 милиарда $, като облагата за акция се увеличи с 9% по отношение на година по-рано до Щатски долар 2,22 при осредните прогнози на Уолстрийт за облага от Щатски долар 2,19 за акция.

Софтуерният бизнес на Microsoft усили продажбите с повече от 2 милиарда $, откакто компанията доста увеличи цените на известния си пакет Office 365 за първи път след прекосяването към облачно предложение за него преди едно десетилетие. Продажбите в сегмента " Продуктивност и бизнес решения " се усилиха до 15,79 милиарда $ от 13,55 милиарда $ преди година, до момента в който анализаторските прогнози бяха за 15,75 милиарда $.

Главният финансов шеф на Microsoft Ейми Худ заяви, че се чака продажбите на програмен продукт през настоящото тримесечие да доближат межди 16,65 и 16,9 милиарда $, до момента в който анализаторите оценяваха, че продажбите ще бъдат за 16,68 милиарда $, което допуска, че няма да се усети никаква уязвимост през актуалното тримесечие.

Графика на Microsoft (в долари за акция)



Най-доходоносният сегмент на Microsoft е " Intelligent Cloud ", който включва продукта за облачни калкулации Azure, както и продажби на сървъри и други местни артикули. Облачният сегмент регистрира доходи през последното тримесечие от 19,05 милиарда $ по отношение на 15,19 милиарда $ преди година, до момента в който анализаторите предвидиха 18,89 милиарда $. Microsoft съобщи, че приходите от Azure са се нараснали с 46%. Трябва да се има поради, че компанията не регистрира съответните доходи единствено от Azure, макар че тази облачна услуга е съперник на съперниците Amazon Web Services и Гугъл Cloud надлежно на другите софтуерни колоси Amazon.com Inc. и Alphabet Inc.

Сегментът на Microsoft " Повече лични компютри " пък набъбна до продажби за 14,52 милиарда $ от 13,04 милиарда $ преди година, макар опасенията, че пандемичният взрив при продажбите на лични компютри е завършил, след хората започнаха последователно да се отхвърлят от работа от у дома. Анализаторите предвидиха продажби на компютри за 14,3 милиарда $.

Според основния финансов шеф на Microsoft Ейми Худ доходи на компанията за актуалното тримесечие ще доближат 52,4 милиарда $, което е под доходи за 53,2 милиарда $ година по-рано и упования на Уолстрийт за доходи в размер на 52,75 милиарда $.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР