Акцент в строителната програма на столицата през тази година са

...
Акцент в строителната програма на столицата през тази година са
Коментари Харесай

Ремонтиране на най-значимите улици в София! Заложените средства са повече от която и да било друга година

Акцент в строителната стратегия на столицата през тази година са ремонтите на значими улици в кварталите. Това сподели пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова, съобщи Фокус.

Най-ключовата строителна активност за тази година е цялостната реорганизация на ул. “Граф Игнатиев” дружно с площадите “Славейков” и “Гарибалди” и градината към църквата “Св. Седмочисленици”. Фандъкова напомни, че там ще останат да се движат единствено трамваите, другояче улицата ще бъде пешеходна. Кметът дефинира ремонта като доста тежък, защото там следва цялостна замяна на канализационната система.

Тя добави, че заложените средства са повече от минали години, а графикът на поправки се прави след поръчки от районните кметове.

Приключват процедурите и по други основни обекти за годината, като да вземем за пример подмяната и реконструкцията на трамвайния релсов път по бул. “Цар Борис Трети” и по ул. “Каменоделска”, сподели още Йорданка Фандъкова. Тя добави, че се приготвя приключването на разширението на сектора от бул. “Тодор Каблешков” и кръстовището на бул. “Цар Борис Трети”. Очаква се ремонтите там да се случат през лятото. Подготвя се и процедурата за разширението на бул. “Тодор Каблешков” в сектора от бул. “България” до Костенския водопад.

Започва освобождаване на “пръстените” с паркирали автомобили на площад “Александър Невски”. Кметът уточни, че до няколко дни би трябвало да бъде освободен “вътрешният пръстен”. Тя добави, че след привършване на реконструкцията на площада две от дъгите незабавно ще бъдат освободени. Ще се работи и по последващи сектори,отбеляза, че би трябвало да бъдат засадени 125 000 дръвчета на територия от 250 000 дка, която да се включи в зеления пръстен към столицата. Това, по думите на Фандъкова, е извънредно сериозна мярка за възстановяване на чистотата на атмосферния въздух. Тя означи, че планът е стартират през предходната есен, когато са били засадени към 12 000 фиданки. като по едно и също време ще се търсят и други възможности за паркиране, означи Фандъкова.

Тя подсети, че е започнал вторият сезон от залесяването на новата гора на София в землището на Суходол. Фандъкова
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР