Активността на съвместните ядрени мисии на НАТО принуждава Русия и

...
Активността на съвместните ядрени мисии на НАТО принуждава Русия и
Коментари Харесай

Шойгу: Съвместните ядрени мисии на НАТО принуждават Русия и Беларус да предприемат ответни мерки

Активността на взаимните нуклеарни задачи на НАТО принуждава Русия и Беларус да подхващат съответни ответни ограничения. Това сподели съветският министър на защитата Сергей Шойгу на среща с беларуския си сътрудник Виктор Хренин, оповестяват съветски медии.

„ В изискванията на извънредно внезапна ескалация на заканите и интензивността на взаимни нуклеарни задачи, НАТО е заставен да предприеме ответни ограничения във военно-ядрената сфера. В сходство с решението на нашите висши главнокомандващи е проведена работа за разполагане на не „ стратегическо нуклеарно оръжие на Руската федерация на територията на Република Беларус ", съобщи Шойгу.

Той напомни, че оперативно-тактическият ракетен комплекс " Искандер-М ", кадърен да употребява ракети освен в стандартните, само че и в нуклеарните оръжия, беше предаден на беларуската страна.

" Някои от беларуските самолети са преустроени за допустимо потребление на нуклеарни оръжия. Военнослужещите са минали уместно образование ", сподели Шойгу.

„ Всъщност против Москва и Минск се отприщва необявена война, водена от западните страни ", сподели още Шойгу.

Според него военната активност на НАТО " придобива най-агресивна посока ".

„ Реализира се комплекс от ограничения за повишение на бойната подготвеност на Обединените въоръжени сили на Алианса в Източна Европа. Развръщат се спомагателни военни контингенти и военна инфраструктура, засилва се бойна подготовка и разследваща активност наоколо до границите на съюзната страна ", добави Шойгу.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР