Активистка от екипа на руския опозиционер каза пред Ройтерс, че

...
Активистка от екипа на руския опозиционер каза пред Ройтерс, че
Коментари Харесай

Активистка от екипа на Навални съобщи, че е напуснала Русия

Активистка от екипа на съветския опозиционер сподели пред Ройтерс, че е напуснала Русия, с цел да избегне арест.

В същото време двама от водещите представители на екипа на опозиционера обявиха, че са получили писма със закани към тях и фамилиите им.

Виолета Грудина, на която беше неразрешено да се кандидатира на локалните избори в арктическия пристанищен град Мурманск, не посочи къде е отишла, нито по кое време и по какъв начин е отпътувала.

"Нямаше огромен избор. Името ми е в лист с лица за търсене в Русия и ме чака затвор ", уточни Грудина в малко известие. Тя се причислява към редицата опозиционни фигури, напуснали Русия през последната година заради репресии, които се ускориха след изпращането на Навални в пандиза, отбелязва Ройтерс.

Впоследствие неговата политическата мрежа беше разрушена и неразрешена като екстремистка. Навални към момента е в пандиза. Той и най-близките му сподвижници бяха включени в формален лист с "терористи и екстремисти ".

Днес екипът му заяви, че двама от тези негови сподвижници, които в този момент живеят отвън Русия, Иван Жданов и Леонид Волков, са получили анонимни писма, в които пишело: "Знаем къде живеете. Не желаеме вие и вашите фамилии да се чувствате в сигурност, желаеме да си спомняте това, когато вършите активността си ".

Волков съобщи в Инстаграм, че "писмото от Родината " било доставено на адреса, където живее.

"Получихме тези писма по същото време, когато бяхме включени "в листата на екстремистите и терористите ", а това не наподобява на съвпадане: знаем какви способи употребява Путин против тези, които счита за терористи, нали по този начин? Но ние няма да променим нищо в активността си. "

Грудина възнамеряваше да се кандидатира за място в общинския съвет на Мурманск на изборите през септември, до момента в който репресиите набираха мощ.

След като не беше позволена да взе участие в конкуренцията обаче, тя съобщи, че е станала жертва на зрелищна акция за заплашване, при която било стреляно по офиса й. В един миг тя съобщи, че е била настанена в болница за лекуване на COVID-19, което нито била желала, нито се нуждаела от него.

Кремъл отхвърли да разяснява изказванията на Грудина. Оттам отхвърлят да атакуват опозиционни политици и споделят, че всеки бива предаден на съд единствено в случай че е нарушил закона.

По това време локалното кметство и губернаторство не дадоха отговор на запитванията за коментар на изказванията на Грудина, означи Ройтерс.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР