Активисти от движението Stop Fossil Fuel Subsidies се залепиха за

...
Активисти от движението Stop Fossil Fuel Subsidies се залепиха за
Коментари Харесай

Екоактивисти се залепиха за „Консервите за супа” на Анди Уорхол

Активисти от придвижването „ Stop Fossil Fuel Subsidies ” се залепиха за " Консервите за чорба на Кемпбъл “ на Анди Уорхол в Националната изложба на Австралия в центъра на Канбера. Те се застъпват за преход към зелена сила и прекъсване на производството на въглища и петрол.
Прочетете още
Галерията удостовери, че тази заран е имало митинг и протестиращите са били отстранени. Екоактивистите са се залепили за две произведения преди полицията да успее да се намеси и да ги изхвърли от постройката. Долният ред на творбата е отстранен, с цел да бъде измит и окачен още веднъж. " Преглеждаме експонатите, с цел да оценим вредите и работим с австралийската федерална полиция за следствие на случая “, обявиха от галерията. От там допълниха, че не желаят да популяризират дейностите на протестиращите и няма да разясняват повече по случая. От столичната полиция оповестиха, че след случая няма арестувани.

Вандализмът върху работата на Уорхол идва след неотдавнашна поредност от деятели, които опорочиха известни творби на изкуството.През май тази година мъж беше задържан, откакто изцапа Мона Лиза с торта в Лувъра в Париж.По-рано тази година, протестиращите от придвижването „ Just Stop Oil ” хвърлиха доматена чорба върху картината „ Слънчогледи “ на Винсент Ван Гог в Националната изложба в Лондон.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР