Ако зависеше от основателя на Amazon и главен изпълнителен директор

...
Ако зависеше от основателя на Amazon и главен изпълнителен директор
Коментари Харесай

Планът на Джеф Безос: Трилион души да живеят в огромни цилиндрични космически станции

Ако зависеше от създателя на Amazon и основен изпълнителен шеф на Blue Origin Джеф Безос, всички ние ще живеем в солидни цилиндрични галактически станции един ден. Носейки се из далечните ъгли на нашата слънчева система, до момента в който се взираме в бледата синя точка, която в миналото сме наричали дом.

По време на скорошно изявление с подкастъра Лекс Фридман Безос описа за местообитанията, разказани от Джерард К. О’Нийл.

Той написа научна фантастика и съгласно Безос е изобразил по какъв начин астрономически брой хора могат да оцелеят в бъдещето.

Бих желал да видя трилион хора да живеят в слънчевата система. Ако имахме един трилион хора, щяхме да имаме във всеки един миг по 1000 Моцарт и 1000 Айнщайн. Единственият метод да стигнем до тази визия е с великански галактически станции. Планетарните повърхности са просто прекомерно дребни.

Визията на Безос е радикално друга от тази на неговия съперник – Илон Мъск

Мъск работи за превръщането на човечеството в „ мултипланетарно “ и установяването му в градове на други планети като Марс.

Но визията на Джеф Безос за това какво ще стане със Земята е много провокативна.

Нашата планета в последна сметка ще се трансформира в дестинация за отмора, което ни разрешава да се качим на совалка, с цел да я посетим, по същия метод както в този момент пътуваме до различен град или друга страна.

Според него в бъдеще ще би трябвало да избираме дали да живеем на Земята или в галактическа колония

В синхрон с всичко до тук, той разгласи, че е оптимистично надъхан за развиването на изкуствения разсъдък. Според него средностатистическия човек е прекомерно угрижен за заплахите от ИИ.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР