Ако законът за горивата, предложен от ГЕРБ-СДС, бъде приет на

...
Ако законът за горивата, предложен от ГЕРБ-СДС, бъде приет на
Коментари Харесай

Ако законът за горивата мине на второ четене, до март шофьорите ще подскачат от щастие

Ако законът за горивата, препоръчан от ГЕРБ-СДС, бъде признат на второ четене през януари, в средата на февруари или при започване на март могат да стартират да се изплащат по-големи обезщетения за цените на горивата у нас. Това сподели в студиото на " Здравей, България " депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Делян Добрев.

" Дизелът сега би трябвало да е под 2 лева, тъй като в случай че погледнете цената на суровия нефт вид Урал – той е 50 $. Когато този нефт е 50$, нормално цената в България е под 2 лева, а в този момент е 3.05 лева " Той напомни, че през 2018 година литър от дизеловото гориво се е продавал у нас за към 1.80 лева, в случай, че петролът е бил с по-висока цена, а акцизът и Данък добавена стойност са били същите.

По думите му " Лукойл " си е признал, че печели по 1 лев на литър. " Защо се появи това левче? Защото след началото на войната страната издейства дерогация за " Лукойл " да купува на ниска цена съветски нефт, който е с 30-40% по-евтин от другия. Само че от тези 30-40% влизат в сметките на " Лукойл " и " Литаско " и на всички съветски компании. От тях не употребява нито стотинка българският консуматор ", изясни Добрев. Той твърди, че с оферти законопроект се цели 30-те %, които " Лукойл " заплаща, да не отиват в непознати банки, а в Българския фонд за енергийна сигурност.

Депутатът разяснява и фискалната политика на страната ни. " За идващите три години по Консолидираната фискална стратегия би трябвало да се изтеглят 48 милиарда, от които 10 милиарда са за рефинансиране на остарял дълг. Точният размер на новия дълг съгласно МФ е 38 милиарда поради политика, която към този момент е заложена в предходния бюджет на Асен Василев и неговото държавно управление ", сподели Добрев. Той акцентира, че от 1985 година насам са били на власт 25 държавни управления, а общият им дълг е възлизал на 37 млрд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР