Ако все още не сте докоснали до чудото на домашния

...
Ако все още не сте докоснали до чудото на домашния
Коментари Харесай

Забравете за скъпите процедури: С домашни пилинги ще преборите целулита

Ако към момента не сте докоснали до чудото на домашния пилинг, безусловно го направете още през днешния ден! Това е процедура, която отстранява мъртвата кожа, бори се с целулита и прави кожата гладка и красива. Още по-хубавото е, че можете да си извършите пилинг вкъщи, за който ще са ви нужни постоянно употребявани артикули от всекидневието. Предлагаме ви някои хрумвания за домашни пилинги, които да подарите на своята кожа.
Първото ни предложение е за пилинг, чиито съставки са брашно от нахут, масло от грейпфрут и масло от розмарин. Ако не разполагате с това брашно, може да добавите морска сол или кафе. Вземете по 1 ч.л. от трите продукта, смесете ги и разбъркайте хубаво. Това количество ще ви стигне за по-малка част от тялото, може да приготвите и повече като увеличите количеството на продуктите. След като се изкъпете, нанесете пилинга, масажирайки кожата. Правете процедурата две до три минути, оставете пилинга върху кожата за още пет минути, измийте и нанесете хидратиращ лосион за тяло.
 Как се образува целулитът и по какъв начин да го преборим Как се образува целулитът и по какъв начин да го преборим
Целулитът няма нищо общо с наднорменото тегло и се появява и върху най-слабите бедра. Всъщност, цели 80 % от дамите имат забележима форма н...
Втората концепция за домакински пилинг може да реализирате посредством набиране на кокосово масло и кафе. Кафето от край време е известно със своите потребни свойства за кожата, а пилингът с него понижава целулита, усъвършенства кръвообращението, прави кожата гладка и мека. За да си приготвите този пилинг, ще ви трябват 50 г смляно кафе и 2-3 с.л. кокосово масло. Маслото е твърдо и ще се наложи да го разтопите на водна баня. Смесете с кафето и разбъркайте. След душ нанесете върху тялото с масажиращи придвижвания. Оставете за към 10-15 мин., измийте, подсушете и нанесете крем или лосион.
Друг доста ефикасен пилинг за тяло се подготвя с кисело мляко (или заквасена сметана), овесени ядки и зехтин. Той хидратира кожата и оказва позитивно влияние в битката с целулита. За задачата си набавете ½  ч.ч. овесени ядки, за предпочитане смлени. Смесете ги с 1-2 с.л. сметана или кисело мляко и 3 с.л. зехтин. Хубаво объркайте всички артикули, нанесете върху кожата, масажирайки и оставете да подейства за седем-осем минутки. Изплакнете и нанесете лосион още веднъж.
Това са единствено три потребни предписания за домакински пилинг, които ще се отразят прелестно на вашата кожа, правейки я мека, гладка и сияйна. Хубаво е да го вършиме няколко пъти седмично за забележими и трайни резултати. Грижата за кожата би трябвало да се трансформира във ваше всекидневие. С течение на времето тя ще ви се отблагодари като се резервира млада и красива.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР