Ако високите температури можеха да унищожат коронавируса, не бихме наблюдавали

...
Ако високите температури можеха да унищожат коронавируса, не бихме наблюдавали
Коментари Харесай

Жегата не спира Ковид-19

Ако високите температури можеха да унищожат ковид, не бихме следили разпространяването му в Саудитска Арабия и Африка, споделя Реджеп Текин, специалист по инфекциозни болести и клинична микробиология в Университета " Дикле " в Турция.

По-високите температури няма да оказват помощ да се забави разпространяването на новия ковид, твърди Текин, представен от БГНЕС.

" Ако поддържате физическа отдалеченост и носите маска, скоростта на разпространяване на заболяването може да намалее, само че лятната температура сама по себе си не е задоволителна ", споделя специалистът пред Анадолската организация. Посочвайки горещия средиземноморски климат в Южна Турция, Текин акцентира, че броят на случаите там се е нараснал в последно време макар горещините.

Отбелязвайки, че през идващите седмици ще има по-горещи дни, той споделя, че хората не би трябвало да се държат безконтролно, разчитайки единствено на жегите – би трябвало да носят маска, да поддържа физическа отдалеченост и да мият и дезинфекцират ръцете си без значение от температурата.

До момента Турция е записала 5282 смъртни случая от ковид, до момента в който над 187 511 души са се възстановили от заболяването. Понастоящем в страната има повече от 208 938 доказани случая.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР