Ако управата на Париж не вземе мерки срещу стачкатаГрадът на

...
Ако управата на Париж не вземе мерки срещу стачкатаГрадът на
Коментари Харесай

Франция ще мобилизира боклукчиите

Ако управата на Париж не вземе ограничения против стачката
Градът на светлините заринат със 7000 тона боклук

Френското държавно управление ще предприеме директни ограничения, с цел да се оправи с купчините  несъбрани отпадъци, изсипани из Града на светлините, където боклукчиите стачкуват от 10 дни, предадоха медиите във Франция. Вътрешният министър Жералд Дарманен предизвести кмета на Париж Ан Идалго, че „ като се имат поради санитарните условия “, има намерение да „ реквизира чиновници в стачка “ и да ги принуди да се върнат на работа, сподели вътрешното министерство, в медийно официално съобщение.

Парижките боклукчии стачкуват от 6 март в символ на митинг против спорната пенсионна промяна, подкрепена от френския президент Еманюел Макрон.

Реформата, която може да бъде публично призната в Народното събрание до края на седмицата, ще усили възрастта за пенсиониране на боклукчиите от 57 на 59 години.

Профсъюзите на сметосъбирачите взеха решение да удължат стачката минимум до 20 март във вторник, до момента в който към 7000 тона отпадък към този момент се търкалят по улиците на Париж съгласно Агенция Франс Прес.

Въпросът се трансформира в яростна политическа борба през последните дни, защото няколко министри от държавното управление упрекнаха социалистическата кметица Идалго за обстановката и я приканиха да предприеме дейности, напомнят наблюдаващи.

В отговор кметството съобщи, че войната с боклука ще завърши, в случай че държавното управление на Макрон отдръпна своята пенсионна промяна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР