Ако Украйна не спечели продължителната , Русия може да започне

...
Ако Украйна не спечели продължителната , Русия може да започне
Коментари Харесай

Зеленски кани Си Дзинпин и в Украйна след неудачната му визита в Русия

Ако Украйна не завоюва продължителната, Русия може да стартира да построява интернационална поддръжка за съглашение, изискващо от Киев да направи неприемливи взаимни отстъпки . За това предизвести украинският президент Володимир Зеленски в изявление за " Асошиейтед прес ".

В случай че Бахмут падне под контрола на съветските сили, президентът Владимир Путин ще " продаде тази победа на Запада, на своето общество, на Китай, на Иран ", акцентира той.

" Ако усети малко кръв - надуши, че сме слаби - той ще натиска, натиска, натиска ", съобщи Зеленски. Украинският водач организира изявлението във трен, пренасящ го през Украйна до градове наоколо до някои от местата с най-ожесточени сражения и други, където украинските сили сполучливо са отблъснали нашествието на Русия.

Украйна - подкрепяна от огромна част от Запада - изненада света със силата на съпротивата си против по-многобройната и по-добре оборудвана съветска войска. Украинските сили удържаха столицата си Киев и изтласкаха съветските сили от други стратегически значими зони.

С навлизането във втората година на войната обаче Зеленски е концентриран върху поддържането на висок дух както в армията, по този начин и измежду украинското население като цяло - изключително измежду милионите бежанци в чужбина, и живеещите в относителено успокоение и сигурност надалеч от фронтовите линии.

Зеленски също по този начин е наясно, че триумфът на страната му се дължи значително на интернационалната военна поддръжка, изключително от Съединените щати и Западна Европа. Някои публични фигури в Съединени американски щати обаче - в това число, някогашен американски президент и сегашен претендент за 2024 година - се съмняват дали Вашингтон би трябвало да продължи да доставя на Украйна милиарди долари военна помощ.
 Украйна изясни главната си задача при Бахмут
Украйна изясни главната си задача при Бахмут

Генерал Сирски се срещна с бойци на фронта

Вероятният републикански противник на Тръмп - губернаторът на Флорида Рон Десантис, също означи, че отбраната на Украйна в " териториален спор " с Русия не е значим приоритет за националната сигурност на Съединени американски щати . По-късно обаче той отдръпна думите си след рецензии от Републиканската партия.

Въпреки че Зеленски не загатна имената на Тръмп или на други републикански политици, той призна, че се тормози, че войната може да бъде повлияна от промяната на политическите сили във Вашингтон.

" Съединените щати в действителност схващат, че в случай че спрат да ни оказват помощ, няма да спечелим " , уточни украинският президент.

Той пътува с дребен екип от съветници и огромен антураж от тежко въоръжени чиновници по сигурността, облечени в бойни униформи. По време на обиколката си Зеленски участва на церемонии по случай годишнината от и посети войски, ситуирани на фронтови позиции край Запорожие.

Зеленски неотдавна направи където украинските и съветските сили от месеци водят кървава борба. Въпреки че някои западни военни анализатори са на мнение, че градът не е от значително стратегическо значение, Зеленски предизвести, че загуба където и да е на този стадий от войната може да изложи на риск набраната инерция на Украйна.
 Зеленски: Китай не е предложил да обсъдим мирния му проект
Зеленски: Китай не е предложил да обсъдим мирния му проект

Киев не затваря вратата към Пекин и се изрича извънредно деликатно

" Не можем да загубим стъпките, тъй като войната е къс - части от победи. Малки победи, дребни стъпки " , посочи той.

Думите на Зеленски бяха самопризнание, че загубата на продължаващата седем месеца борба за Бахмут - най-дългата до момента - би била по-скоро скъпо политическо, в сравнение с тактическо проваляне.

Той предвижда, че натискът от провалянето в Бахмут ще пристигна бързо - както от интернационалната общественост, по този начин и в личната му страна. " Нашето общество ще се почувства изтощено, ще ме подтикне да направя компромис с тях ", притеснява се Зеленски. Той твърди, че до момента не е изпитвал подобен напън.

Международната общественост значително се сплоти към Украйна след нахлуването на Русия на 24 февруари 2022 година През последните месеци редица международни водачи посетиха Зеленски в Украйна.

Той насочи покана от страна на Украйна към китайския президент Си Дзинпин - стратегически значим водач, който към момента не е посетил страната.
 Зеленски: Украйна чака разговор от Китай
Зеленски: Украйна чака разговор от Китай

Предаде на Китай украинската формула за мир

" Готови сме да го забележим тук. Искам да беседвам с него. Имах контакт с него преди пълномащабната война. Но през цялата тази година - над една година, нямах ", означи Зеленски.

Китай - стопански насочен и политически благоразположен към Русия от десетилетия, обезпечи на Путин дипломатическо покритие, като възприе публична позиция на неутралитет във войната.

Миналата седмица което усили вероятността, че Пекин може да е подготвен да даде на Москва оръжията и боеприпасите, от които тя се нуждае, с цел да попълни изчерпаните си ресурси. Визитата на Си обаче приключи без сходно известие. Дни по-късно Путин разгласи, че ще - страна, която граничи с Русия и доближава нуклеарния запас на Кремъл към територията на НАТО.

Зеленски допусна, че ходът на Путин има за цел да отвлече вниманието от неналичието на гаранции от страна на Китай.

" Какво значи това? Че визитата не беше удачна за Русия ", заключи той.
 Си Дзинпин твърди, че Китай желае мир и разговор в Украйна
Си Дзинпин твърди, че Китай желае мир и разговор в Украйна

Китайският президент има вяра, че страната е " твърдо на вярната страна на историята "

Президентът не направи прогнози за най-големия въпрос пред войната: по какъв начин ще приключи тя. Той обаче изрази убеденост, че неговата страна ще надделее посредством поредност от " дребни победи " и " дребни стъпки " против " доста огромна страна, огромен зложелател, огромна войска " - само че войска с " дребни сърца ", по негови думи.

А самата Украйна? Зеленски призна, че войната " ни е трансформирала ", само че означи, че в последна сметка тя е направила обществото му по-силно.

" Можеше да стане по един метод - да разедини страната, или по различен метод - да ни сплоти. Много съм признателен. Благодарен съм на всички - на всеки един сътрудник, на нашите хора, популярност Богу, на всички - че намерихме този път в този сериозен миг за страната. Намирането на този път беше нещото, което избави страната ни и спасихме земята си. Ние сме дружно " , заключи той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР