Ако трябва да разкажем всичко за Стояна, можем да напишем

...
Ако трябва да разкажем всичко за Стояна, можем да напишем
Коментари Харесай

Щастие, успех, хармония, баланс: какво е нужно, за да ги имаме?

Ако би трябвало да разкажем всичко за Стояна, можем да напишем книга. Самата Стояна е написала няколко бестселъра – за сбъдването на желанията, за живота без страхове, за избора обич... Но тя не е единствено публицист. Стояна е и бизнес дама, наставник личностно и бизнес израстване, брачна половинка и майка на две деца, създател на, в която са се обучили и въодушевили хиляди хора. Мисията ѝ е да оказва помощ на хората да разкриват гениите си и да живеят живота на фантазиите си. Ето за какво ви срещаме с нея.



Всеки желае да бъде благополучен... Но в какво се състои щастието?

– Щастието е въпрос на персонален избор и на волята да го осъществиш. А мнозина у нас живеят в заблудата, че щастието е нещо, което може да те сполети внезапно, без старания – както се намира детелина с четири листа или се печели от лотарията. Още в една от първите ми книги – „ “, споделям за какво е значимо всеки да опознае и заобича себе си, както и кои са най-лесните способи за смяна в метода на мислене и приемане на себе си.

Тоест оня, който желае да е благополучен, не трябва да е въздържан, а да работи. Как?

– Излизането от положението на хронична жертва е първата стъпка. Друг значим фактор е самопознанието. Задайте си въпроса: какво ме прави (би ме направило) благополучен човек? Иначе ще съжалявате, че не сте сбъднали фантазиите си, че не ви е стигнала смелост… И ето ви още един значим фактор за щастливия живот – превъзмогването на страховете. В моята книга „ Живот без страхове “ давам насоки по какъв начин да стане това. Защото в по-голямата си част страховете са неоправдани/наследени и би трябвало да се преработят.



Достатъчно ли е да успеем в едно нещо? Защото определянето на целите елементарно ни обърква...

– Няма по какъв начин да се чувстваш добре, в случай че просперираш единствено в една сфера. Не имам вяра, че богат човек може да си живее прелестно, в случай че няма здраве и любов. Сигурно си спомняте легендата за цар Мидас, в която той изискал от господ Дионис да може да трансформира в злато всичко, до което се допре. А когато се събудил с тази заложба, се радвал малко – тъй като храната и водата също се превръщали в злато… Нашето общество през днешния ден е цялостно с мидасовци – заблудени хора, които си мислят, че парите са всичко. Да, те са значими и в книгата ми „ Енергията на парите “ аз показвам пътя към тях. Но изяснявам и че благосъстоянието е на първо място положение на духа, метод за несметно мислене.

Има ли скица на триумфа, която елементарно да следваме?

– Според Томас Леонард единствено 10% от триумфа на индивида се дължат на неговите качества, познания и умения. 40% са резултат от на метода му на мислене, останалите 50% – на обкръжението, а то образува и метода на мислене… Тоест, в случай че в буркан с кисели краставички сложите прясна, скоро и тя ще стане кисела. Онова, което виждаме към нас, ни въздейства, само че за какво не еднообразно? Защото хората имат разнообразни характери и ценностни системи, върху които работят... или не. Както обичам да споделям на моите курсисти: Бог няма други ръце, с изключение на нашите, и всичко към нас е строителен материал.

Учите другите по какъв начин се реализират триумф и благополучие. Но каква е вашата персонална истина за хармонията в живота?

– Моята персонална философия е живот в баланс и посредством обич. Затова в книгата ми „ Изборът обич “ освен давам практични препоръки по какъв начин се гради дълготрайна връзка, само че изяснявам и за какво първият ни избор във всяка обстановка би трябвало да е да обичаме и да одобряваме. За мен фамилията е изключителна полезност. Благодарна съм на прелестния ми брачен партньор, който постоянно ме поддържа. Наслаждавам се и на майчинството – имаме две прелестни деца, близнаци на 10 години. Цели 12 години чакахме богатствата новина, че ще станем родители. Минахме през доста премеждия, само че пък компликациите ме карат да оценявам още повече обичта на околните.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР