Ако трябва да посоча едно масло, чиито аромат и ефект

...
Ако трябва да посоча едно масло, чиито аромат и ефект
Коментари Харесай

Разкриване на тайните за красота: Масло от Моной – оползотворяване на свойствата му за сияйна кожа и здрава коса

Ако би трябвало да посоча едно масло, чиито мирис и резултат провокират наслаждение от първата приложимост и кара всички употребявани преди този момент масла да бледнеят, това сигурно ще бъде маслото от Моной.

Уникалната комбинация от кокосово масло и безумно ароматни цветя на таитянска гардения основават чудесна натурална козметика, в която е невероятно да не се влюбите.

Чудодейно масло от райските острови

Оригиналното масло от Моной идва от Полинезия, където е козметика, употребена и позната на нейните поданици от безконечни времена. Още първите племена, населяващи острова, са употребявали това масло за ежедневна грижа и то ги е съпътствало от най-ранна възраст.

Майките втривали новородените си бебета с моной, с цел да предпазят деликатната им кожа от неподходящите резултати на слънцето, вятъра и по-хладния въздух.

Самите те са употребявали маслото за грижа за дългите си черни коси и маслинена и гладка кожа, както и за масаж на тялото по полинезийски техники.

Monoi също е масло, постоянно употребявано в религиозни ритуали на племена, обитаващи Полинезия и като афродизиак.

„ Monoi “ значи „ ароматно масло “ на таитянски език.

От няколко години то завоюва и сърцата ни, влизайки гордо в нашите бани и козметика. Какво е толкоз ужасно в маслото от Monoi, че би трябвало да го употребявате единствено един път, с цел да не желаете да употребявате друго масло? Какво можете да спечелите, като употребявате това масло за грижа за кожата и косата? Всичко това ще научите в идната част на обявата.

Какво съставлява маслото от Моной?

Маслото Monoi е обичайно масло с генезис от полинезийския остров Таити. Това е композиция от две естествени съставки: кокосово масло, което е пресовано от изсушена на слънце каша от плода на кокосовата палма, и дестилат от цветя на таитянска гардения.

Маслото има неповторим, другоземен мирис на цветя на гардения и твърда консистенция, която се втечнява при висока температура. Понася се добре даже от сензитивна кожа, попива бързо и има редица грижовни свойства.

Как се прави маслото от Моной?

Следвайки вековни обичаи, таитяните създават маслото ръчно по строго избрана процедура. Те стартират с сплескване на кокосово масло, което по-късно се комбинира с цветя на гардения, потапят се в масло за 15 дни (накисване).

Цветовете на гарденията, без които не би имало масло от Моной, се берат на ръка на разсъмване, преди да са разцъфтели. Събраните цветове се увиват в листата на храста гардения, с цел да не изсъхнат и да изгубят свойствата си при превозване и престой на слънце.

След това тичинките се отстраняват от тях и се комбинират с кокосов пулп. Благодарение на тях маслото от моной има необикновен мирис, само че и ефикасна грижа – цветовете на гардения съдържат огромни количества терпенов алкохол и метил салицилат, които придават на маслото почистващи и успокояващи свойства.

Гардения са дребни, бели цветя с хубав мирис. Те се употребяват от полинезийските дами, наред с други неща, с цел да украсят косите си.

Най-важните свойства на маслото от Моной

Моной се понася добре даже от доста сензитивна кожа, с помощта на което може сполучливо да се употребява за грижа за бебета и дребни деца, както и за грижа за кожа, склонна към раздразнения и алергични реакции. Идеално е за грижа за лицето, тялото и косата. Кои са най-важните му свойства?

Грижовни свойства на маслото от Моной – кожа

Легенди, оживели до наши дни, описват, че полинезийските дами дължат своята гъста, дълга и черна коса и маслинения, здрав и равен загар на маслото от Monoi.

Едни от най-важните изгоди за кожата са:

  • защищава кожата от загуба на влага и обезпечава нейната вярна хидратация;
  • омекотява кожата;
  • изглажда и усъвършенства еластичността на кожата;
  • основава внимателен филтър върху кожата, който защищава от външни фактори като слънце, вятър, високи и ниски температури;
  • ускорява устойчивостта на кожата към увреждане;
  • има противовъзпалителен, успокоителен и лековит резултат при леки кожни увреждания, като порязвания и раздразнения, както и при ухапвания от насекоми;
  • регенерира раздразнената и повредена кожа;
  • успокоява и облекчава слънчевите раздразнения;
  • има антисептични и противогъбични свойства;
  • защищава кожата от свободните радикали;
  • оказва помощ за разчистване на кожата от токсини;
  • интензивно подхранва.

Грижовни свойства на маслото от Моной – коса

Едни от най-важните изгоди за косата са:

  • подхранва сухата и повредена коса;
  • подкрепя процеса на регенерация и възобновяване на повредената конструкция на косъма;
  • овлажнява;
  • усъвършенства еластичността на косата;
  • защищава косата от неподходящото влияние на външни фактори като вятър, слънце и температура, както и от изсушаващото деяние на измиващата и поддържаща козметика;
  • изглажда;
  • предотвратява цъфналите краищата;
  • когато се ползва върху скалпа, предотвратява появяването на пърхот;
  • успокоява кожни раздразнения и сърбеж.

Как да употребявате маслото от Моной за грижа за кожата?

Можете да употребявате масло от моной за грижа за кожата на лицето и тялото. Това е доста меко масло, тъй че можете да го употребявате даже и с сензитивна кожа.

Може да употребявате маслото и за усмиряване на раздразненията след обезкосмяване, както и последствията от ухапвания от инсекти. Действа най-добре в грижата за раздразнена, лющеща се, обезводнена и суха кожа, само че можете да го употребявате и в случай че имате кожа, склонна към акне.

И кой е най-хубавият метод за потребление на масло?

1. Като лосион за тяло

Маслото от Моной може да се ползва непосредствено върху кожата. Перфектен е като хидратиращ, изглаждащ и успокоителен еликсир. След приложимост кожата ви ще бъде копринено мека, гладка и идеално овлажнена. Благодарение на маслото ще го предпазите и от неподходящото влияние на външни фактори. Когато употребявате масло като лосион за тяло, втрийте го във към момента влажна и топла кожа след къпане.

2. Като масажно масло

В Полинезия маслото се употребява за обичаен масаж на тялото. Можете също по този начин да извършите и успокоителен и подхранващ масаж. В допълнение, красивият и тънък мирис глези и подтиква сетивата, оказва помощ за разпределяне и релаксация.

3. За усмиряване на раздразнението от слънцето

Маслото от моной, сходно на чистото кокосово масло, има противовъзпалителни и успокояващи свойства. Успешно можете да го употребявате за усмиряване на раздразнения, породени от слънцето. Маслото ще донесе неотложно облекчение на кожата, като нежно я охлажда и успокоява раздразнението и зачервяването.

4. Като хидратиращо масло за лице

Това ароматно масло има по-дълготраен хидратиращ резултат от кокосовото масло и обезпечава хидратация до 8 часа. Поради това работи съвършено като хидратиращо масло за лице, изключително че е леко и попива бързо. Най-добре е да го употребявате в композиция с обичания си растителен хидролат или хиалуронова киселина.

Как да употребявате маслото от Моной за грижа за косата?

Винаги си коства да посегнете към това необикновено масло, изключително когато косата ви е суха и повредена или имате проблем с цъфнали краища. Как се употребява?

1. Като защитно масло за краищата на косата

То има защитни и укрепващи свойства. Защитавайки краищата на косата си с него, ще ги предпазите от раздробяване и неподходящото влияние на факторите на околната среда. Можете да го употребявате както на мокра, по този начин и на суха коса, без да е належащо да изплаквате маслото от косата.

2. Овлажняваща и регенерираща маска за коса

Може да се употребява като маска за коса, която се нанася върху косата преди измиване. Ако имате проблем с нервиран и сърбящ скалп или пърхот, втрийте маслото и в кожата. Поставете найлонова шапка на главата си и след час измийте маската с внимателен шампоан. Предварително можете да емулгирате маслото с еликсир.

Втрийте масло от Mоной в косата си, преди да отидете на басейн. По този метод ще отбраните косата си от нездравословното влияние на хлора.

Как да купя положително масло от Моной?

Нарастващата му известност накара доста производители на козметика да го включат в своите оферти. За страдание единствено малко на брой могат да ни предложат истинското масло във формата, в която се намира в Таити.

Често по рафтовете на магазините можете да намерите парфюмирани масла, в които наличието на масло от моной е единствено половината от състава, а останалата част е доминирана от парафин или друго минерално масло.

Ето за какво, когато решавате да си го купите, обърнете внимание на етикета му. Съставките, които би трябвало да бъдат изброени в INCI, са Cocos nucifera (кокос) или Cocos nucifera oil (кокосово масло) и Gardenia taitensis (гардения), които също могат да бъдат под формата на дестилат, прочут като Gardenia Tahitensis Flower Extract.

Освен тях в състава на маслото не би трябвало да има нищо друго. Също помнете че маслото от моной е твърдо при стайна температура.

Резюме

Не единствено неповторимият, другоземен мирис, пораждащ облика на райска градина, само че и страхотните свойства на грижата си коства да изпробвате маслото от Mоной и да го включите в грижата за кожата и косата. Особено в този момент, когато лятото и отпуските наближават, а вие желаете да се чувствате свежи в топлите и слънчеви дни допустимо най-дълго, както и да подпомогнете бързото и дейно възобновяване на кожата и косата, които слънцето може да повреди.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР