Ако този закон вече беше в сила - времето му

...
Ако този закон вече беше в сила - времето му
Коментари Харесай

Крум Зарков: Гешев да не плаши, а да арестува и обвинява frognews.bg

Ако този закон към този момент беше в действие - времето му беше някъде преди 10 година, нямаше да се стигне до тази война. Това сподели още в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия служебният министър на правораздаването Крум Зарков във връзка разглеждането на механизма за следствие на основния прокурор в правната комисия и войната в прокуратурата.

 

Зарков заяви, че законопроектът е признат с огромно болшинство. Депутатите се ангажираха с бърза работа по него. Това е знак какъв брой значим е законопроектът, добави той.

 

Още сутринта участвахме с основния прокурор Иван Гешев в съвещанието на Висшия правосъден съвет. Мнението на господин Гешев не се е трансформирало – Главната прокуратура е срещу законопроекта. Всеки има право на своето мнение, само че в Народното събрание лежи огромната отговорност да се сътвори правната рамка, която е нужна за страната ни. Тя е нужна както за хората, за правовия ред изобщо, по този начин и във връзка с уговорките ни и по-дълбока интеграция в Европейския съюз. Това е дълъг спор, който се води дълго време. Стигали сме и преди до този стадий на процедурата, само че през днешния ден ми се коства друго. Различно беше и във Висш съдебен съвет, където се дискутираха тематики - свободно и отговорно, тъй като единствено преди седмици това ми се струваше изцяло невероятно, уточни правосъдният министър.

 

Той разяснява и излезлия нескрито телефонен диалог сред основния прокурор и ръководителя на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

 

Не мога да осъждам това, че има разговор сред основния прокурор и политици. Но това, че не престават да валят обвинявания и закани, е грозната истина. Нека да се замислим кой не го знаеше. Но това е цената да поемеш отговорност да вземаш решения, които могат да те скарат с другар или върховен прокурор. Такава е работата. Решението ми се коства ясно и е време то да бъде управлявано, съобщи Крум Зарков.

 

Зарков е убеден, че истината към цялата тази история ще излезе нескрито. Тя стартира с един гърмеж против основния прокурор на 1 май и мина в един устен гърмеж и истината би трябвало да бъде разнищена до дъно и да се разбере от всички направления, сподели още той.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР