Ако търсите начин да прочистите главата си, просто излезте навън.Поне

...
Ако търсите начин да прочистите главата си, просто излезте навън.Поне
Коментари Харесай

Шефът на Apple Тим Кук сподели своята стратегия номер 1 за прочистване на главата

Ако търсите метод да прочистите главата си, просто излезте на открито.

Поне по този начин прави основният изпълнителен шеф на Apple Тим Кук. 62-годишният Кук ръководи една от най-големите софтуерни компании в света, с гневна почитател база и пазарна капитализация от 2,62 трилиона $, което основава необятен набор от напън и отговорности. Излизането измежду природата облекчава това напрежение и оказва помощ на Кук да се пренастрои душевен, сподели той пред GQ.

Това е " пречистване на усета на мозъка ", споделя Кук. " Това е по-добро от всяко друго нещо, което можете да извършите. "

Кук, роден в Мобил, Алабама, прекарва последните над 20 години в Силициевата котловина, където действия като туризъм и каяк могат да бъдат засенчени от лъскавите кампуси на софтуерни стартъпи. Но предходните му престои в Северна Каролина и Колорадо са провокирали увлечението му по природата, споделя той.

" Там природата постоянно е била налична, като се изключи някоя рядка снежна стихия или нещо друго ", споделя Кук. " Винаги си мисля за туризъм и за нещата, които в действителност успокояват мозъка ми, когато съм тук [на работа]. "

Той добави, че излизането отвън софтуерния балон на региона на залива оказва помощ: " Можеш да се разхождаш на толкоз доста разнообразни места [в Калифорния]. Почти е грях да не излезеш и да не се насладиш. "

Според публикация от 2020 година в International Journal of Environmental Research and Public Health лекарите все по-често предписват разходки измежду природата - от време на време дружно с медикаменти - с цел да оказват помощ на пациентите със признаци от тревога и меланхолия до стрес и затлъстяване.

Прекарването на най-малко 120 минути в естествена среда като паркове, гори и плажове се свързва с позитивно богатство, изключително за хората, които живеят в градски региони, откри изследване от 2019 година, оповестено в Scientific Reports.

В изследването са следени 20 000 души, които са проследявали своите действия навън в продължение на седем дни. Данните от него демонстрират, че положителното здраве и благоденствие доближават своя връх след превозване на 200-300 минути на открито.

Кук, чието чисто положение се прави оценка на 1,8 милиарда $, не е единственият милиардер, който дава приоритет на престоя навън. Опра Уинфри има всекидневен обред за походи и е известна като разпален градинар. Марк Зукърбърг написа през 2020 година, че от време на време ловува в свободното си време, а Тайлър Пери лети с радиоуправляеми самолети като занимание.

Според специалистите е много елементарно да бъдем по-целенасочени в прекарването на време измежду природата.

" Дори в случай че имате единствено няколко минути, помислете за разходка или хранене на открито ", написа Джаред Хокинс, терапевт и доцент в Държавния университет на Юта, в обява в блога на университета предходната година. " Привличането на вниманието ви към гледката на дърветата, звука на птиците или чувството за вятър може да ви помогне да бъдете деликатни и да намалите напрежението. "

Можете също по този начин да се занимавате с занимания като туризъм, лов на риба или наблюдение на звездите, в допълнение към градинарството и организирането на пикници на естествени места, предлага Хокинс, съобщи cnbc.com.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР