Ако светът не установи контрол върху действията си, асоциирани с

...
Ако светът не установи контрол върху действията си, асоциирани с
Коментари Харесай

Учени: Грози ни „неописуемо човешко страдание“

Ако светът не откри надзор върху дейностите си, асоциирани с климатичните промени, „ неописуемото човешко страдалчество “ ще бъде неизбежно. Това сочи нов отчет на коалиция от над 11 хиляди учени от 153 разнообразни страни.

Данните, оповестени в научния вестник BioScience, демонстрират, че ограниченията, които взимаме сега, не са задоволителни за преодоляването на климатичното злополучие.

„ Нашите апели не са от през вчерашния ден. Напротив, първите ни предизвестия са отпреди 40 години “, съобщи Томас Нюсъм, биолог от Университета в Сидни. „ И все пак не адресирахме тази рецесия. Климатичните промени настъпиха и се форсират по-бързо, в сравнение с доста учени чакаха “, добавя Уилям Рипъл, един от водещите откриватели.

„ Крайно време е да действаме. Все още имаме късмет да предотвратим най-тежките последствия ”, сподели още Нюсъм.

Какво можем да създадем? Учените приканват за „ съществена промяна на методите, по които нашето световно общество действа и си взаимодейства с естествената екосистема “. За да понижим вредите, асоциирани с климатичните промени, ние би трябвало:

  • да се фокусираме върху промени, свързани с производството на енергия;
  • да понижим нездравословните излъчвания от замърсители като черен въглерод, метан, тропосферен озон и флуоринирани парникови газове;
  • да защитим значимите естествени системи;
  • да променим практиките си, свързани с храната;
  • да променим икономическите си ценности;
  • да стабилизираме световното население.

„ Ако желаеме да понижим климатичните промени и да се приспособяваме към тях, като в същото време почетем човешкото многообразие, би трябвало да претърпим основни трансформации във връзка с методите, които нашето световно общество действа и си взаимодейства с естествените екосистеми “, пишат създателите и прибавят, че сегашните международни придвижвания окуражават международните водачи да подхващат незабавни дейности. „ Като един Алианс от международни учени, ние сме подготвени да помогнем на всички, от които зависи взимането на решения, с цел да установим един обективен преход към едно по-устойчиво и рационално бъдеще. “

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР