Ако стигнем до 60% ваксинирани или ако паднат интензивните легла

...
Ако стигнем до 60% ваксинирани или ако паднат интензивните легла
Коментари Харесай

Премиерът Петков обяви кога пада зеления сертификат

" Ако стигнем до 60% имунизирани или в случай че паднат интензивните кревати под 5%, зеленият документ пада ", сподели министър председателят Петков в предаването " Още от деня " по.

Ето какво още сподели министър-председателят:

КОВИД КРИЗА И МЕРКИ

" Ние заварихме един модел, който беше функционалност на това какъв брой са заболели на 100 000 души население. Ние казахме - не, дано да създадем един модел, който е функционалност на най-критичния аспект в коронавирус рецесията, това са интензивните кревати. Сега управляваме коронавирус рецесията без действително да има огромни ограничения на стягане и това да се е отразило на опцията заболели хора да имат достъп до интензивни кревати ", изясни министър председателят.

Ако имахме остарелия модел, в този момент цяла България щеше да е затворена, акцентира Петков.

Той добави, че това не се случва от самосебе си - " ние свикахме лекари, епидемиолози, физици, министри и работихме по този модел ".

Петков изясни, че антиваксърите у нас не са една група, а най-малко 15 групи с друга мотивация. " Поканихме ги в Министерски съвет да чуем техните причини, тъй като в случай че не се чуят, те просто стават нападателни ", добави той.

БЮДЖЕТ 2022

" Реформите би трябвало да се случват малко по малко - това не може да се прави " на ангро ", без явен проект ", безапелационен е министър председателят.

" Този бюджет е с доста мощни обществени цели ", акцентира той.

" Първата съществена концепция е това да бъде бюджет на растежа. Вкарваме обществени вложения от 5,8% от Брутният вътрешен продукт, съвсем ги удвояваме, което ще даде доста работни места и благоприятни условия за доста бизнеси. На нас ни би трябвало инвестиция в човешки запаси, освен финансови вложения. Затова слагаме доста явен приоритет - влагаме в учителските заплати, в детски градини и детски ясли. Дефицитът е 4,1% с коронавирус ограниченията, без тях е 2,5%, което напълно ни дава опция да кажем, че сме напълно в критериите на Европейски Съюз ", изясни министър председателят.

" За инфлацията има два аспекта - единият е цените в цяла Европа, там нямаме надзор. Втората част, което е българският съставен елемент, е увеличението на пенсиите ", сподели още Петков.

ГАЗ-ТОК-ЦЕНИ

" Нямаме министерство, в което да отворим някоя директория и да не виждаме голям проблем ", призна Кирил Петков.

" Ние не вършим придвижванията политически - виждаме проблем, тръгваме да го решаваме, какъв е политическият отзив не ни е приоритет ", акцентира министър председателят.

Той изясни рецесията с високите цени на тока по следния метод: " Имаме един безценен снабдител, имаме един на ниска цена - внезапно ние се отхвърляме от евтиния, тъй като имаме някакво опрощение. Сега новото държавно управление пита евтиния снабдител - може ли да ни вкарате в допълнение газ и те ни споделят - може, само че тъй като сте се отказали от тези количества до даден интервал, ще ви ги дадем на пазарна цена и какво се случва на 1 януари - дано всички българи да платят с 30% повече. Идеята е да взимаме най-евтиния газ без никакви медиатори ", безапелационен е министър председателят.

По въпроса дали вижда жълт картон в предизвестието на президента Радев за " Булгаргаз ", Петков отговори: " Когато има разделяне на управляващите, е хубаво едната да предизвестява за опасности другата власт. Така го видях аз - като предизвестие, не като жълт картон ".

" В първия миг, когато сме сигурни, че няма по какъв начин системата да понижи повече цените, тогава към този момент може да се приказва за отпадане на мораториума ", отгорови на въпроса по кое време ще падне " замразяването " ва цените Петков.

СЪДЕБНАТА РЕФОРМА

" Оставката на Цацаров е една огромна стъпка напред ", разяснява министър председателят по тематиката за правосъдната промяна у нас.

На въпрос за инициираните промени в Конституцията, Петков съобщи: " Много бихме се радвали опозицията да поддържа за пръв път да имаме самостоятелна правосъдна система, само че това не може да бъде функционалност на някакъв вид търговия ". Рано или късно, аз имам вяра, че тази смяна ще се случи, добави той.

" Ние не можем да разделим институциите от хората, те вървят дружно. Не можем да разделим прокуратурата от господин Гешев ", изясни министър председателят.

Очаквайте детайлности.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР