От другата страна на Дунав мост Видин румънските полицаи на

...
От другата страна на Дунав мост Видин румънските полицаи на
Коментари Харесай

Румънски митничари спипаха 62-ма нелегални сирийци в два камиона на ГКПП Калафат

От другата страна на Дунав мост Видин румънските служители на реда на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калафат " откриха общо 62 сирийски жители , скрити в две тежкотоварни транспортни средства, при опит да влязат незаконно в Румъния. Това оповестяват от Българска телеграфна агенция.

При инспекция на товарен камион, ръководен от 33-годишен литовски жител, навътре в ремаркето в специфичен тайник с дървени панели са открити 33 души. От тях 31 са мъже и две - дами. На камиона е била направена физическа инспекция въз основа на разбор на риска и в съдействие с българските гранични служители на реда и митничари. Откритите незаконни пасажери не са носели документи за идентичност, само че са декларирали, че са сирийски жители. Шофьорът на камиона уточни, че транспортното средство е било натоварено в София. Той не взел участие в товаренето на стоката от торби с пръст за цветя и декоративни кори. Стоката е била предопределена за Унгария.

При обособен случай в камиона на 48-годишен турски жител, превозвал мебели по маршрута Турция-Германия, румънските гранични чиновници са разкрили 29 души - 27 мъже и две дами. Те също са твърдели, че са сирийски жители. Мигрантите показват още, че са се качили в камиона на паркинг в София.

62-та незаконни мигранти, водачите и транспортните средства са предадени на българските управляващи за продължение на следствието. На турския водач е наложена възбрана за влизане на територията на Румъния за интервал от 5 години.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР