Ако сте стигнали до този етап в живота си и

...
Ако сте стигнали до този етап в живота си и
Коментари Харесай

7 неподозирани неща, с които може да предозирате

Ако сте стигнали до този стадий в живота си и сте съумели да избегнете главните зависимости от опиати и алкохол, може би си мислите, че сте се справили с всички проблеми. Но опасността от свръхдоза ви дебне даже в личната ви кухня   wink

От най-неподозираните " здравословни " храни до мъчно преодолимия апетит, има многочислени ежедневни храни и питиета, които имат капацитет да бъдат токсични - някои от тях даже са убивали хора.

1. Витамин D

След посещаване при персонален диетолог британец почнал да приема дневна доза от 150 000 интернационалните единици (МЕ) витамин D, което било 375 пъти повече от целесъобразното количество ", съгласно отчет за случай на BMJ, по данни на CNN. В рамките на един месец той почнал да страда от гадене, болки в корема, диария и повръщане, както и от крампи в краката и звън в ушите.

Тъй като витамин D не е водоразтворим витамин, който организмът може елементарно да отстрани, спомагателните количества се съхраняват в черния дроб и мастните кафези, до момента в който не се наложи. Консумацията на доста над целесъобразната дневна доза може да докара до струпване на токсични равнища и до предозиране, наречено хипервитаминоза D.

Останалите шест неща, с които можете да предозирате ще откриете в нашата изложба:

 

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР